• Danish
  • English

Seneste nyheder

Mennesker og robotter skal kommunikere

18-02-2010
BHJ-Fonden uddelte i starten af februar en forskerpris på 100.000 kr. til Kerstin Fischer på Syddansk Universitet i Sønderborg. Prisen uddeles på grundlag af Kerstin Fischers forskning, der arbejder mod at lære robotter og mennesker at kommunikere med hinanden.

Kilde: www.sdu.dk

Den 43-årige lektor Kerstin Fischer vil lære mennesker og robotter at kommunikere med hinanden. Det skal ske ved, at en robot opnår en sproglig forståelse ved både at høre og se ting i en sammenhæng. Det kan eksempelvis være ved at høre sætningen ”bolden triller” samtidig med, at robotten ser en bold, der triller.

Den forskning kombineret med Kerstin Fischers øvrige indsats inden for det lingvistiske område førte den 5. februar 2010 til, at hun modtog BHJ-Fondens Forskerpris 2010. Med prisen, der uddeles til en forsker på Syddansk Universitet i Sønderborg, følger en check på 100.000 kr.

Tre måneder på Stanford

Pengene vil bruge Kerstin Fischer til et tre måneders forskningsophold på Stanford University i Californien, hvor hun har fået et Visiting Scholarship.

Hovedformålet med opholdet er at opnå en bedre forståelse for, hvordan mennesker kan interagere med teknologi. En forståelse, der kan være med til at forbedre designet af dialogsystemer i forhold til forskellige brugergrupper. Studiet på det verdenskendte universitet er helt i tråd med den doktorafhandling, Kerstin Fischer er i gang med at skrive.

Kerstin Fischer er født i Tyskland, og hun blev i 1993 ph.d i engelsk lingvistik fra universitetet i Bielefeld. I sin hidtidige karriere har Kerstin Fischer arbejdet på Berkeley i Californien og på universiteter i Bremen, Hamburg og Bielefeld. I 2007 blev hun ansat som lektor i engelsk ved Institut for Fagsprog, Kommunikation og Informationsvidenskab i Sønderborg. Her har hun været med til at udvikle kurset ”Brugerstudier i interaktion og teknologi”, som får en central placering i den nye cand.ling. merc.-uddannelse i kommunikationsdesign, der udbydes til efteråret.

Oprettet: 18.02.2010

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere