• Danish
  • English

Seneste nyheder

Netværksbesøg inspirerede til robotter i norsk næringsplan

08-06-2010
Efter det norske robotnetværk Robotiseringsnettverket var på inspirationstur hos RoboCluster har netværket arbejdet målrettet på at få CNC maskiner og robotklynger skrevet ind i en strategisk næringsplan for Bergen-regionen. Det er nu lykkedes

Bergenregionen har et af de stærkeste miljøer i Norge inden for CNC-maskinering, automatisering og robotteknologi. Hvis norsk industri fortsat skal kunne stå distancen på det internationale marked, er satsning på CNC og automatisering vejen frem.

Sådan lyder vurderingen fra Lars Mjøs som er industrikonsulent på øen Osterøy, der ligger i Bergen-regionen. Han har sammen med andre fra det norske robotnetværk efter et besøg hos RoboCluster arbejdet målrettet på at få skrevet en række tiltag inden for automatisering ind i en strategisk næringsplan for Bergenregionen.

Efter møder med ministre og repræsentanter fra selve Bergenregionen er det nu lykkedes.

Direktør i RoboCluster, Lasse Mogensen er glad for at netværksbesøget i RoboCluster har været med til at inspirere det norske robotnetværk til at øge fokus på automation i deres hjemregion.

-I RoboCluster tager vi imod enhver mulighed for at inspirere og dele vores viden om robotter og klyngedannelse med andre udviklingsmiljøer - både i Danmark og udlandet. Robotiseringsnettverket var særligt interesseret i de brede samarbejder vi har og den brede vifte af uddannelsestilbud, der er i Region Syddanmark til unge med interesse for automation og robotteknologi. Og det er godt at se, at deres arbejde for at få igangsat lignende tiltag i Bergen nu bærer frugt.

Flere uddannelsestilbud og udbygget samarbejde

Der er tale om tiltag rettet mod at få igangsat et projekt om praksisnær undervisning i hele regionen. Tilbuddet skal etableres ved at bygge gode samarbejdsrelationer mellem forretningsdrivende, forvaltning og uddannelsesinstitutioner.

Der skal også sættes ind i forhold til fremover at kunne tilbyde flere internationale masterprogrammer for at imødekomme virksomhedernes behov. Herudover skal en række tiltag etablere et mødested for repræsentanter fra virksomheder og forskningsverdenen, der skal genere ideer og projektsamarbejder i forhold til at få et klyngesamarbejde op at køre, fortæller en forventningsfuld Lars Mjøs.

Yderligere information

Lasse Mogensen
Direktør - RoboCluster
T +45 65504433
lasse.mogensen@robocluster.dkOprettet: 31.05.2010

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere