• Danish
  • English

Seneste nyheder

Ny dansk metode til emnehåndtering på Automatica 2010

28-05-2010
Oplev fremtidens intelligente metoder til emnehåndtering i industrien, når innovationskonsortiet MoveBots udstiller på automations- og mekatronikmessen Automatica i München den 8. – 11. juni 2010.

MoveBots-projektet, der består af en række konsortiepartnere fra såvel virksomheder som videninstitutioner, er ved at nå sin afslutning. Som kulmination på projektet fremvises resultaterne af tæt ved fire års intenst arbejde med udvikling af en ny og intelligent håndteringsmetode af fysiske emner – alt sammen i interaktion med mennesker og omgivelser.

Den udstillede model er baseret på 3 nyskabende metoder, som er udviklet under MoveBots-projektet.

En ny generation af gribesimulatorer

MoveBots har særligt haft fokus på udvikling af en ny generation af gribesimulatorer. Den udviklede prototype er derfor særligt baseret på sensoriske input fra kameraer og scanningssystemer men kan også benytte taktile input fra eksempelvis et gribeværktøj.

Let kalibrering af robotarme

Projektet har yderligere i samarbejde med 2 specialestuderende fra Mærsk McKinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet arbejdet med udvikling af en metode til lettere kalibrering af robotter og sensorer i forhold til deres omgivelser. Ved hjælp af et kalibreringsbræt med et unikt mønster kan robotten let og hurtigt orientere sig i sine omgivelser og derved altid være optimalt kalibreret til sine opgaver. Systemer tager yderligere højde for at robotceller med flere robotter kan benytte samme kalibreringsbræt og derved altid være fuldt optimeret til hinandens position og bevægelser.

Positionsjustering

Et tredje indsatsområde i projektet har været positionsjustering af de emner, som samles op af robotten. Hvor mange robotter i dag er nødsaget til at foretage omgreb for at opnå et optimalt greb på et givet emne, har MoveBots-projektet udviklet en ny og intelligent metode til positionsjustering. Et grebet emne scannes ved hjælp af kamerateknologi, hvorefter dets placering i gribeværktøjet korrigeres af en medarbejdende robot. Resultatet er, at alle emner med kun ét greb er optimalt placeret, hvilket i sidste ende betyder, at alle omgreb elimineres og derved medfører kortere cyklustider.

MoveBots-opstillingen kan ses på Automatica 2010 fra den 8.-11. juni i München, hvor der også vil være mulighed for at få en snak med projektets tilknyttede forskere. Læs mere om Automatica HER

IFR Round Table – robotternes fremtid

Automatica 2010 byder på mere en 44.000 m2 udstilling og messeområde med udgangspunkt i automatisering og mekatronik. Yderligere afholder IFR (International Federation of Robotics) konferencen ISR/ROBOTIK 2010 på messen. Programmet indeholder 160 præsentationer fordelt på 5 sessioner og giver deltagerne mulighed for at få indsigt i den nyeste teknologi på området for automatisering og robotter.

Som del af ISR/ROBOTIK 2010 afholder IFR også en rundbordssession, hvor direktører fra en række anerkendte robotvirksomheder fra hele verden vil diskutere robotternes fremtid. Læs mere HER

Under Automatica uddeler IFR også prisen IERA Award. Læs mere HER

Yderligere information

Niels Jul Jacobsen
Projektchef i RoboCluster
T +45 6011 4366
njj@robocluster.dk


 

Oprettet: 28.05.2010

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere