• Danish
  • English

Seneste nyheder

Ny software giver industrirobotter større frihed

03-02-2010
Ny software udviklet på Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet ved Syddansk Universitet giver ved hjælp af nye automatiske beregningsmetoder industrirobotter med 6 akser mulighed for at udnytte arbejdsområdet omkring et produkt maksimalt.

Robotarme i industrielle omgivelser har ofte et begrænset bevægelsesområde. Det betyder store udfordringer, når robottens bevægelsesmønstre skal planlægges, da der her skal tages højde for såvel robottens egne maskindele som emnet, der arbejdes på. En ny software udviklet på Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet giver nu industrirobotter med 6 eller flere akser mulighed for at udnytte hele arbejdsområdet omkring et emne uden risiko for kollisioner.

Softwaren er beregnet til industrirobotter, der arbejder med eksempelvis fræsning, opskæring, sprøjtning, slibning, svejsning og lignende. Ved disse processer, hvor det er underordnet, hvordan værktøjet er roteret, giver den nye beregningsmetode robotten mulighed for at optimere og derved også minimere sine bevægelser i forhold til den ønskede opgave og de nærværende genstande, som kan have indflydelse herpå, fortæller Jens Cortsen fra Syddansk Universitet, som har været med til at udvikle softwaren.

På vej ud i virkeligheden

Den nye software, der bl.a. er udviklet i projektet Unikabeton under Højteknologifonden, er nu klar til at blive implementeret ude i virkeligheden, og der arbejdes i øjeblikket på at få patenteret opfindelsen. Derudover forsættes forskningen i et nyt EU-projektTailorCrete, der er en forsættelse af projektet Unikabeton.

Læs mere om den nye software

Yderligere information

Rasmus Køhler Fischer
Head of Section, IPR and Technology Transfer
T +45 6550 1084
M +45 6011 1084
[email protected]Oprettet: 02.03.2010

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere