• Danish
  • English

Seneste nyheder

Robotter indtager gågade og skaber nyt liv

16-12-2010
Som et synligt bevis på Odenses centrale placering i den danske robotverden fik byen den 24. november Danmarks første permanente robotmøbler, kaldet ’Performativt Landskab’

20101216_byrumsrobotRobotdesigner på Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi, Bo Stjerne Thomsen, har været med til at udvikle konceptet.

Robotmøblerne forskyder sig lodret og tilpasser sig brugerne samtidig med, at de fungerer som legeplads for børn og barnlige sjæle. Møblerne står i den centrale og nyrenoverede gågade Jernbanegade, hvor de er med til at forbinde banegården og bymidten.

Robotmøblerne er udviklet i samarbejde med Odense Kommune, Danmarks største producent af byrumsinventar VEKSØ og aktuator-virksomheden Movetec.

- Vi har koblet det legende med alment tilgængeligt byrumsinventar ved at indarbejde bevægelige møbler, så byens borgere kan skabe deres egne siddepladser og samtidig lege med højdeindstilling og belysning, siger Bo Stjerne Thomsen.

Kontaktperson
Bo Stjerne ThomsenBo Stjerne Thomsen

Robotdesigner

Center for Robotteknologi ved Teknologisk Institut

T +45 7220 2458

LOADEMAIL[bst]DOMAIN[teknologisk.dk]

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere