• Danish
  • English

Seneste nyheder

Robotter klarede RoboCup med bravour

21-04-2010
Det var et stærkt felt, der kæmpede om førstepladsen ved dette års RoboCup, der blev afholdt på Danmarks Tekniske Universitet - DTU d. 13.-15.april 2010

For 14.år i træk blev der afholdt danmarksmesterskaber for robotter på DTU i Lyngby. Over tyve forskellige robotter og deres opfindere konkurrerede i to dage om at vinde RoboCup 2010. Og der blev kæmpet til stregen, for der var mange dygtige blandt deltagerne.

-Niveauet var generelt højt i år og de yngste deltagere har også klaret sig imponerende godt, siger en begejstret lektor Ole Ravn fra DTU Elektro, der er en af initiativtagerne til RoboCup.

Deltagerne skal med deres hjemmebyggede robotter klare sig gennem en forhindringsbane med porte, ramper og trapper. Det handler om pålidelighed og ikke hastighed. Robotten må ikke styres undervejs men skal være programmeret til at klare forhindringerne på forhånd.

For tredje år i træk er der også skoleelever blandt deltagerne. Blandt dem er fire 8.klasseselever fra Maglegårdsskolen i Gentofte, som nåede helt til finalen. De deltog i konkurrencen med en robot, som de har konstrueret og programmeret ved hjælp af LEGO Mindstorms. Og selvom de ikke vandt selve finalen, er de fire holdkammerater enige om, at de har lært rigtig meget ved at være med.

-Vi har i hvert fald lært, at næste år skal vi have et bedre programmeringsprogram. Det vi havde i år var for simpelt og det betød, at vi endte vi med at bruge tre dage på bare at få robotten til at køre gennem første port.

På spørgsmålet om, hvordan det er at være yngste deltagere, ser det unge team klart flere fordele end ulemper.

-Selv om man nogen gange godt kunne tænke sig at være ældre og dygtigere, så er det faktisk rart, at der er nogle mere erfarne, som vi kan spørge om hjælp eller låne udstyr af undervejs.

Ole Ravn er glad for, at se de helt unge til RoboCup.

-Med RoboCup prøver vi at skabe en masse interesse omkring robotteknologi, så vi får nogle dygtige ingeniører frem over og en stærk industri, så vi kan bevare vores velfærd. Den her konkurrence er sjov og udfordrende og den giver deltagere og tilskuere en rigtig god fornemmelse for, hvor svært det rent faktisk er, at bygge robotter der virker.

Vinderen af RoboCup 2010 blev holdet "Christine", en gammel kending i RoboCup, der er bygget af ph.d-studerende v/DTU Torsten Lund og forsker v/Risø Nana Schumacher. De fire kammerater fra Maglegårdsskolen regner med at komme stærkt igen, og er allerede begyndt at lægge planer for, hvordan de kan optimere deres robot, så de kan slå Christines rekord ved næste års RoboCup!

Vinderen af robocup 2010.

1. præmie: Christine

2. præmie: A.W.E.S.O.M.-O 9000

3. præmie: Team Rubberduck

Bedste DTU:

Rachel Forever

 

Designprisen:

Team Lightspeed.

 

Fighterprisen:

Longcat is Loooong

 

Yderligere information:

Ole Ravn
Leder af Automation and Control, Institut for Elektroteknologi, Danmarks Tekniske Universitet
T +45 4525 3560
[email protected]

Endnu en deltager holder vejret, mens hans robot kører forhindringsbanen igennemFire stolte skoleelever, der nåede i finalen ses foran deres robot bygget af LegoMindstormsTilskuerne følger spændt finalen

 

Oprettet: 20.04.2010

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere