• Danish
  • English

Seneste nyheder

Smart skab til fremtidens sterilcentraler

26-10-2010
MedicNet-medlem har udviklet et sterilskab til transport, der kan indgå i fremtidens fuldautomatiske sterilcentraler

20101027_steriliusAlu Technologies A/S, der har 25 års erfaring i at fremstille aluminiumskomponenter, er meget interesseret i fremtidige automatiseringsløsninger på landets sygehuse. For at få den nyeste viden og gode kontakter er virksomheden medlem af RoboClusters sundhedsteknologiske netværk MedicNet og deltager i projektet Den Fuldautomatiske sterilcentral.

I samarbejde med Glostrup Sterilcentral, AluCluster (videncenter for aluminium) og designer H.C. Bauer har Alu Technologies A/S udviklet et særligt sterilskab til at transportere instrumenter på landets sterilcentraler. Skabet hedder Sterilius og produceres med henblik på, at det kan dimensioneres/tilpasses til fuldautomatiske sterilcentraler på sygehuse frem over.

- Hvis et sygehus eksempelvis vælger at indføre et conveyorsystem (et loft-skinnesystem til transport) som led i at automatisere nogle transportgange, kan Sterilius dimensioneres, så skabet kan køre med et conveyorsystem. Det sker via noget ekstraudstyr i form af løfteudstyr, der kan tilpasses conveyerløsningen. Ved at gøre sterilskabet så fleksibel som muligt som produkt, kan vi bedre tilpasse os den automatiseringsløsning, som de enkelte sygehuse vælger frem over, siger Steen Rubæk fra Alu Technologies A/S.

Sterilius er allerede klar til at indgå i fuldautomatiske sterilcentraler i forhold til vask. Den kan vaskes i automatvask og kan autoklaveres (tåler op til 140 grader).

På nuværende tidspunkt er Sterilius i brug i Sønderborg Åbenraa og Haderslev sygehus. Fem skabe står fast i Sønderborg mens Åbenraa og Haderslev deles om 40 skabe. I Glostrup har de 10 skabe.

Kontaktperson
Conny HeidtmannConny Heidtmann

Projektleder for MedicNet

Innovationsnetværket RoboCluster

LOADEMAIL[conny.heidtmann]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere