• Danish
  • English

Seneste nyheder

Styrkedragt kan kickstarte samarbejde

22-01-2010
Delegationen fra RoboClusters sundhedsteknologiske netværk MedicNet, der i november besøgte Daiwa House i Japan, fik fremvist og afprøvede styrkedragten HAL (Hybrid Assistive Limb)fra det japanske firma Cyberdyne. Dragten er udviklet til svagt gående og er et konkret eksempel et produkt, der kan kickstarte et fremtidigt samarbejde på det sundhedsteknologiske område mellem Danmark og Japan.

Styrkedragten, som er en af de teknologier, der med fordel kan afprøves i Danmark, er et godt eksempel på de muligheder, RoboCluster ser i et samarbejde med Japan. Og både Danmark og Japan kan drage nytte af samarbejdet.

Japan, fordi Danmarks omfattende offentlige sektor gør det muligt at implementere teknologien i stor skala, og Danmark hvis oplagte afkast af samarbejdet er at få del i japanernes høje teknologiske niveau.

Projektleder Pia Withenstein fra Medicoteknik Region Syddanmark, der er medlem af MedicNet, var med i Japan. Hun prøvede dragten, som hun ser store muligheder i.

- Jeg tror styrkedragten vil være let at implementere i Danmark, selvom den stadig mangler nogle tilpasninger. Den var for eksempel meget bred over hofterne. Den slags justeringer er det oplagt at foretage, når vi prøver den af i Danmark, siger Pia Withenstein.

Hun tror især, at styrkedragten kan blive en stor hjælp i rehabiliteringsafdelingerne.


Følger brugerens bevægelser

Styrkedragten fra Cyberdyne er ikke forprogrammeret, men er designet til at følge personens bevægelser. Den spændes på hofter og ben og letter brugerens gang. Batterierne kan lades op til brug i 90 minutter. Dragten er derfor primært beregnet til indendørs brug.

 

Yderligere information

Christian Klit Johansen
Projektleder i RoboCluster
T +45 2058 5069
ckj@robocluster.dk

 

Oprettet: 20.01.2010

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere