• Danish
  • English

Seneste nyheder

Teknologisk Institut med i stort europæisk prestigeprojekt

26-05-2010
Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi har med en nyligt indsendt projektansøgning sikret sig en plads i den europæiske robot-champions league, da projektets partnere er cremen af Europas robotvirksomheder.

Blandt partnerne er den tyske robotgigant og forskningsinstitution Fraunhofer, som leder SMErobotics, der er søgt i temaet ”Cognitive Robotics, Intelligent Systems and Interaction” under EU’s FP7-ICT-program.

Partnerne tæller også italienske Comau, tyske Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt e.V., tyske KUKA, tyske Reis, Technische Universität München og Lunds Universitet i Sverige.

- Vi er stolte over at være del af det fornemme selskab i dette projekt, som handler om at udvikle fremtidens industrielle robotter til avanceret montage. Robotløsninger skal være enestående i forhold til at klare betydelige afvigelser i omgivelser, emner, samle-/montageprocesser – ja, selv i de modeller, robotten har af sig selv og sin kinematik og dynamik, fortæller teamleder Jens Fynbo, der er robotekspert fra Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi.

Robotterne er målrettet små og mellemstore virksomheder, kaldet SME’er, som udgør flere end to tredjedele af Europas virksomheder. De virksomheder skal kunne omstille produktionen hurtigt for at leve op til kvalitetskrav og ønsker fra aftagere som et konkurrenceparameter. Robotter i dag kan i dag primært udføre den ene opgave, de er skabt til og ikke ret mange flere. SMErobotics-projektet skal tilføre robotterne en kognitiv forståelse og handlekraft, der gør dem i stand til selv at indstille sig på nye og andre opgaver, lige som robotterne skal huske og lagre reaktionsmønstrene.

SMErobotics-ansøgningen er den største, Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi har været med i til dato. I juni bliver det afgjort, om ansøgningen går igennem og får EU-støtte.

Yderligere information

Claus Risager
Centerchef for Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi
T +45 7220 3985
cr@teknologisk.dk


Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi er konsortiepartner i innovationsnetværket RoboCluster, der yderligere tæller partnerne Aalborg Universitet, Dansk Robot Forening, Danmarks Tekniske Universitet, Designskolen Kolding, Syddansk Universitet og RoboCluster

Oprettet: 26.05.2010

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere