• Danish
  • English

Seneste nyheder

UNIK forener erhverv og forskning

14-06-2010
UNIK er et nyt partnerskab, der med sundhedsteknologiske løsninger skal forbedre forholdene for kronikere. Men projektet gavner ikke kun kronikere. Hvis erhvervslivet og vidensinstitutionerne formår at forene kræfterne, kan sundhedsteknologi til kronikere blive Danmarks nye eksporteventyr

Kommunikationen mellem erhvervsliv og vidensinstitutioner blev formuleret som en aktivitet, da UNIK sidst i maj afholdt et visionsseminar.

Her deltog repræsentanter for partnerne, der kommer fra vidensinstitutioner, erhvervsliv, regioner, patientforeninger m.m. Det er første gang, at et partnerskab i denne størrelsesorden forener kompetencerne fra alle spillerne på den sundhedspolitiske bane. -Som udgangspunkt taler erhvervslivet og vidensinstitutionerne ikke samme sprog. Vidensinstitutionerne har et meget fagligt fokus, mens erhvervslivet mere har det forretningsmæssige fokus, fortæller Dorthe Kjær Pedersen fra RoboCluster, der er projektleder i UNIK.

Bredt samarbejde skal hjælpe kronikere

I det nye partnerskab, der skal forbedre forholdene for kronikere i Danmark, forenes faglighed og økonomi ved at tage det bedste fra erhvervslivet og det bedste fra vidensinstitutionerne. Men det kræver, at kommunikationen mellem partnerne optimeres. -Erhvervslivet skal have en motivation for at gå med i et projekt. Derfor skal vi som vidensinstitutioner også blive bedre til at forstå den økonomiske konsekvens af vores forskning. Og den konsekvens skal vi være bedre til at sælge til erhvervslivet, siger Dorthe Kjær Pedersen.

Når virksomhederne bliver inddraget i udviklingen af nye sundhedsteknologier, får de en dybere brugerforståelse i forhold til slutbrugerne, som de kan udnytte til at skabe sig et nyt marked. Men det kræver, at de tør tænke langsigtet. På visionsseminaret blev der i alt formuleret cirka 30 konkrete aktiviteter, som blev indsat på en tidslinje. Dorthe Kjær Pedersen er godt tilfreds med dagens afkast og mener, at seminaret sendte partnerskabet et pænt skridt videre.

Politisk beslutning

Det er vigtigt at udnytte virksomhedernes forretningsmæssige synsvinkel på ny teknologi, fordi den er god til at formidle teknologiens økonomiske konsekvenser. Og det vil gøre det nemmere for beslutningstagerne at vurdere, hvilke teknologiske løsninger der kan gavne i sundhedssystemet. Det vil kræve beslutninger på det sundhedspolitiske område, når de nye teknologier skal implementeres, fordi teknologierne til kronikere betyder store organisatoriske forandringer i hele sundhedssystemet. Det gælder eksempelvis telemedicin. -Telemedicin flytter funktionerne ud til borgeren. Og det kan få betydning for arbejdsgangene i hele sundhedsvæsenet. Der skal altså tages politiske beslutninger på området, når de nye teknologier tages i brug, siger Dorthe Kjær Pedersen. Det er ikke kun kronikerne, der kan få gavn af forskningsprojektet. De virksomheder, der involverer sig i projektet opnår en viden på området, der kan bruges i mange andre lande. Der er altså eksportpotentiale for virksomhederne i den sundhedsteknologiske udvikling.

Yderligere information

Dorthe Pedersen
Projektleder
T +45 2498 4155
dorthe.pedersen@robocluster.dk

20100609_unik

20101105_unik1

Klik på billederne og læs mere om UNIKs fire spydspidsprojekter og partnersammensætning 

Oprettet: 14.06.2010

Kontaktperson
Dorthe Kjær PedersenDorthe Kjær Pedersen

Projektleder

Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet, Syddansk Universitet

2498 4155

LOADEMAIL[dkp]DOMAIN[mmmi.sdu.dk]

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere