• Danish
  • English

Seneste nyheder

Den nyeste robotviden kommer til Danmark

28-11-2011
Den nyeste viden om udvikling af robotteknologi tilflyder i dette efterår dansk robotforskning. Flere PhD-studerende fra DTU Elektro er netop nu på forskningsophold hos nogle af verdens førende robotforskere. Opholdene er til stor gavn for både danske forskere og robotvirksomheder.

Tre PhD-studerende fra DTU Elektro er i dette efterår på forskningsophold hos nogle af verdens førende forskningsmiljøer på det robotteknologiske område.

PhD-studerende Enis Bayramoglu besøger professor Michael Beetz, der står i spidsen for forskningsgruppen "Intelligent Autonomous Systems Group" på Technische Universität München i Tyskland. Gruppen arbejder eksempelvis på det banebrydende forskningsprojekt CoTeSys, der undersøger mulighederne for at integrere kognitive evner i tekniske systemer til bl.a. robotteknologiske køretøjer. Herunder hører muligheden for at give robotter evnen til intelligent at behandle og huske en række input og efterfølgende handle og lære af dem. Læs mere om CoTeSys og Technische Universität München...

Ny viden fra den anden side af kloden

PhD-studerende Morten Kjærgaard, der i øjeblikket skriver en erhvervs-PhD i samarbejde med virksomheden Prevas, har fået en af de få udbudte forskningsophold hos amerikanske Willow Garage i Menlo Park / Palo Alto i Californien. Willow Garage udvikler bl.a. Open Source-platformen ROS, der i øjeblikket er et af forskningsverdenens helt store håb til et software-system, som kan gøre det enklere og mere intuitivt at implementere og kontrollere de elementer, der typisk styrer en robotapplikation. Læs mere om Willow Garage og ROS...

Som DTU Elektros tredje PhD-studerende gæster Søren Hansen University of Newcastle i Australien. Han arbejder her tæt sammen med Tristan Perez, der ekstern lektor ved universitetets forskningsgruppe inden for mekatronik. Læs mere om University of Newcastle...

Vigtig viden tilflyder Danmark

Ifølge Ole Ravn, der er gruppeleder på Automation and Control ved DTU Elektro, er de tre forskningsophold meget værdifulde for såvel den danske forskningsverden som de danske robot- og automationsvirksomheder.

- Den viden, som vores PhD-studerende tager med sig hjem betyder selvfølgelig meget for dem selv og det forskningsmiljø, som de netop nu er en del af. Men også på sigt, når PhD´erne har afsluttet deres uddannelse og flytter ud i virksomhederne, spiller deres nye viden og ikke mindst gode forbindelser til det førende internationale forskningsmiljø en vigtig rolle. Helt konkret betyder det, at de flytter den nyeste viden om udvikling af morgendagens robotteknologier ud i virksomhederne, og derved kan være med til at skabe nye resultater - til gavn for såvel virksomhedens bundlinje som det danske produktionsmiljø, der skriger på nye og innovative teknologier til konkurrence med udlandet.

De studerendes nye viden er vigtig for fremtiden, hvor Danmark skal kunne konkurrere og tjene penge på bl.a. intelligent produktion og innovative løsninger.

- I en tid, hvor dansk konkurrenceevne er under pres er det vigtigt, at vi får så mange nye input som overhovedet muligt hjem til de danske virksomheder samt forsknings- og innovationsmiljøerne. Uden den nyeste viden, som kan være med til at udvikle dansk konkurrencekraft, bliver det svært at være et skridt foran konkurrenterne. At danske studerende på studieophold i udlandet kan være med til at trække den allernyeste viden hjem til Danmark, er derfor utroligt vigtigt, fortsætter Ole Ravn.

Men også de forskningsmiljøer, som de PhD-studerende udstationeres i, kan lære meget af samarbejdet.

- Som en ekstra faktor må man ikke glemme, at også de udenlandske miljøer får meget ud af samarbejdet. De studerende kommer i mange tilfælde med ny viden og nye resultater, som kan give miljøernes eksisterende forskning nye muligheder og perspektiver. Og at DTU netop nu har tre PhD-studerende i nogle af verdens førende forskningsmiljøer for robotteknologi viser klart, at den danske viden på området godt kan konkurrere med andre lande, fortæller Ole Ravn.

Kontaktperson
Ole RavnOle Ravn

Gruppeleder

Automation & Control, DTU Elektro

LOADEMAIL[or]DOMAIN[elektro.dtu.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere