• Danish
  • English

Seneste nyheder

Flere danske industrirobotter i 2010

27-04-2011
Dansk Robot Netværk har netop offentliggjort statistikken for antallet af installerede industrirobotter i Danmark i 2010. Tallene viser en stigning på 6 pct.

Danske produktionsvirksomheder tog sidste år 270 nye industrirobotter i brug. Det viser den opgørelse, Dansk Robot Netværk - DIRA og Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi netop har sendt til den internationale robotforening IFR.

I alt arbejdede 5.133 industrirobotter - 6 procent flere end i 2009 - i danske produktionsvirksomheder ved udgangen af 2010. Opgørelsen er gjort på baggrund af indberetninger fra industrivirksomheder samt robotproducenter og -udviklere i Danmark.

Opgørelsen af danske industrirobotter indgår i robot-biblen World Robotics 2011, som IFR udgiver med blandt andet statistikker over salg af industrirobotter verden over.

Innovationsnetværket RoboCluster ligger inde med World Robotics for bl.a. 2010 og en række foregående år. Har du brug for viden eller tal angående udviklingen i brugen af robotter og automationsteknologi er du altid velkommen til at kontakte Innovationsnetværket RoboCluster. Du kan også besøge RoboClustersekretariatet på Syddansk Universitet og ved selvsyn tage et kig i statistikkerne.

Download statistikken HER

20110427_statistik

Kontaktperson
Søren Peter JohansenSøren Peter Johansen

Seniorkonsulent

Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi

M +45 7220 2859

LOADEMAIL[spj]DOMAIN[teknologisk.dk]

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere