• Danish
  • English

Seneste nyheder

Fødevareklyngen besøgte Kohberg

31-03-2011
Fødevareklyngen under Klyngeinitiativet RoboCluster afholdte i slutningen af marts årets første netværksmøde hos Kohberg i Sønderjylland. Målet var at introducere klyngens deltagere for hinanden og finde fremtidigt fælles fodslag

20110331_klyngeRepræsentanter fra flere af den syddanske regions største fødevarevirksomheder tog tirsdag den 29. marts 2011 eftermiddagen fri for at mødes hos Kohberg, der er Danmarks største danskejede bageri. Gennem et par timer med oplæg, virksomhedsbesøg og åben debat skulle klyngedeltagerne forholde sig til, hvordan det fremtidige arbejde skulle forløbe.

Blandt deltagernes bud på indhold i klyngen var bl.a. ønsket om at få mere konkret viden om, hvordan arbejdsgange i forskellige typer af fødevareproduktioner kan optimeres og forbedres - fx i forhold til myndighedernes stigende krav til produktionen - gennem indførelse af robotter og robotteknologi. Herudover var der flere deltagere, som specifikt ønskede at fremtidige møder skulle tage udgangspunkt i udvalgte emner og temaer.

Hvorfor være med i fødevareklyngen?

Blandt eftermiddagens forskellige indlæg var særligt projektleder på fødevareklyngen under Klyngeinitiativet RoboCluster og seniorkonsulent hos Teknologisk Institut Søren Peter Johansens interessant for de fremmødte deltagere. Han gjorde her klart, hvilke ydelser klyngedeltagerne kan benytte sig af ved et gratis medlemskab af klyngen.

Blandt ydelserne er særligt et gratis samarbejde om synliggørelse af den enkelte virksomheds muligheder for brug af robotter og automation. Klyngedeltagerne kan med et besøg af Teknologisk Instituts forskellige specialister få gratis viden, sparring og support til, hvad der er state-of-the-art på netop deres teknologiske udfordringer. Ligeledes kan deltagerne i klyngen få præcis viden om, hvilken teknologi og automatiseringsmetoder, som andre virksomheder på deres felt benytter sig samt få teknologisk support til implementering af ny teknologi.

Gratis globaliseringstjek

Også Joost Nijhoff, der er erhvervskonsulent hos Udvikling Odense, fortalte om gratis ydelser, som kan benyttes af klyngens medlemmer. Der var her tale om et gratis globaliseringstjek, hvor Udvikling Odense gennem en række interviews analyserer virksomhederne og leverer en målrettet globaliseringsstrategi. Som følge af mødet hos Kohberg, blev der aftalt globaliseringstjek hos virksomheden MRN.

Læs mere om globaliseringstjekket HER

Vil du også være med?

Fødevareklyngen i Klyngeinitiativet RoboCluster har fremadrettet planlagt møder i maj, august og november 2011. Er du en syddansk fødevarevirksomhed, og vil du også have gratis viden om, hvordan du styrker din virksomhed med robotter og robotteknologi? Så kontakt Søren Peter Johansen og få en uforpligtende snak om dine muligheder i klyngen. Se kontaktoplysninger herunder.

Med til arrangementet hos Kohberg deltog repræsentanter fra Stryhns, Flensted, Kohberg, Dan Æg og Royal Unibrew.

Kontaktperson
Søren Peter JohansenSøren Peter Johansen

Seniorkonsulent

Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi

M +45 7220 2859

LOADEMAIL[spj]DOMAIN[teknologisk.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere