• Danish
  • English

Seneste nyheder

Fynske robotter går til filmen

12-08-2011
For første gang nogensinde på Fyn bygges der bro mellem filmverdenen og robotteknologien. FilmFyn, som støtter produktionen af en kommende ambitiøs engelsk kortfilm om robotteknologi, har indgået et noget atypisk samarbejde med RoboCluster

20110812_filmholdStore robot-arme, moderne laptops og andet højteknologisk udstyr udgør de fysiske rammer, når den engelske kortfilm 'Proto' indspilles i perioden 12. - 15. august 2011.

Innovationsnetværket RoboCluster har formidlet kontakten til RoboLab, som udgør rammerne for indspilning af en ny engelsk kortfilm med robotteknologi i centrum. Optagelserne foregår på Syddansk Universitet i Robolab, som ifølge filmens produktionsleder udgør en perfekt setting for filmens handling.

- Det er spændende at få lov til at optage under realistiske rammer. Jeg tror også, at vores egen scenografihold ville have haft svært ved, at udarbejde et så fantasifuldt og realistisk set-up som dette," fortæller Julie Milling, som er produktionsleder på filmen.

Den engelske kortfilm støttes af Film Fyn og engelske ScreenSouth, hvorigennem den også har vundet konkurrencen "Innovation Shorts". Den vandt for at have et manuskript, der integrerer ny teknologi i vores tids historie, og det er derfor oplagt, at filmens faktiske indspilning foregår hos RoboLab, hvor der til daglig forskes i fremtidens robotteknologi.

At optagelserne foregår i Odense understøtter desuden en vision om at skabe samarbejde på tværs af områdets klynger.

- Samarbejdet mellem FilmFyn og RoboCluster udtrykker jo i høj grad, det vi arbejder på, at styrke de væsentlige fynske erhvervsfremmeinitiativer og sammenhængen imellem dem," siger direktør i Udvikling Odense Mads Graves, som glæder sig over det tværfaglige match.

Facts:

- Optagelserne foregår fra fredag d. 12. august - søndag d. 14. august i RoboLab på Syddansk Universitet
- Der filmes desuden fra mandag d. 15. til tirsdag d. 16. august på anden lokation
- Filmen, som hedder Proto, er et science-fiction-eventyr, der handler om en robotdreng, som er blevet bygget i robotlaboratoriet. Selvom Proto er skabt for at tilstedekomme hans skabers drømme og ambitioner, lærer han at identificere egne drømme og ambitioner. Omdrejningspunktet i filmen er således frihed til at bestemme over eget liv og identitet, og dermed bryde fri fra andres forventninger.
- Efter-redigeringsarbejdet på filmen finder sted i Skotland på University of Dundees Visuel Effects Research lab, hvor filmens to 'hovedrobotter' bl.a. bliver redigeret ind.

- Medvirkende i filmen: Mark Aiken as Prof. Andrews., Matthew Steer as Simon
- Filmens producer og selskabet Eye Candy Film: Richard Georg Engström, MD, Producer & Partner, Mobil: 45 2729 7494
- Innovationsnetværket RoboCluster har formidlet kontakt mellem RoboLab og FilmFyn: Morten Thrysøe, Marketing og kommunikationsansvarlig for RoboCluster, tlf.: 2498 4171

 

Kontaktperson
Morten ThrysøeMorten Thrysøe

Marketing- og kommunikationsansvarlig

Innovationsnetværket RoboCluster

M +45 2498 4171

LOADEMAIL[morten.thrysoe]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere