• Danish
  • English

Seneste nyheder

Giv virksomheden et globalt tjek

07-01-2011
Klyngeinitiativet RoboCluster, der er et klyngeopbyggende projekt under RoboCluster og fire andre regionale projektpartnere tilbyder nu virksomheder med tilknytning til projektet et globaliseringstjek som hjælp til at blive en stærk spiller på det udenlandske marked for robot- og automationsteknologi.

Så går din virksomhed med tanker om at rykke ud i det store udland eller allerede har succes med eksport men gerne vil blive endnu bedre, er et globaliseringstjek måske det helt rigtige.

Globaliseringstjekket foretages af Udvikling Odense og består af dybdegående interviews, analyser og konkrete redskaber til at få ændret det, der halter.

- Vi laver en grundig interviewrunde med ledelsen over to møder. Hermed får virksomheden en gennemgribende analyse af sin aktuelle situation. Derefter udarbejder vi en globaliseringsstrategi med forslag til en handlingsorienteret aktivitetsplan. Virksomheden skal selvfølgelig være indstillet på at investere noget tid i processen til møderne, men vi laver alt det skriftlige arbejde, forklarer Joost Nijhoff, der er erhvervskonsulent i Udvikling Odense.

Fra national virksomhed til global spiller

BCM Transtech, der oprindeligt var en traditionel smedjevirksomhed men nu er en central spiller indenfor bølgepapindustrien, er en af dem der har fået kigget globaliseringspotentialet efter i sømmene, fortæller administrerende direktør Torben Christiansen.

- Selvom vi allerede er ret globale, da 90 procent af vores produktion er eksport, er ingen af os uddannet inden for eksport. Det har vi bare lært os med tiden, og der er altid områder, hvor vi kan blive stærkere. Vi sælger meget gennem agenter og her kan vi godt blive endnu skarpere. Vores hjemmeside kan også blive bedre. Det, at indgå i et forløb som globaliseringstjekket hvor man får en række deadlines, gør, at vi er blevet holdt fast på, at få gjort noget ved de ting her, siger Torben Christiansen.

Hvis din virksomhed deltager i klyngeinitiativet RoboCluster kan I kontakte Udvikling Odense for et gratis globaliseringstjek. Forløbet varer omkring otte uger med 20 timers indlagt mødetid. Værdien på det gratis Globaliseringstjek er ca. 20-30.000 kr.

Læs mere om klyngeinitiativet RoboCluster

Om klyngeinitiativet

Klyngeinitiativet RoboCluster henvender sig til leverandører og aftagere inden for robot- og automationsteknologi og forsknings- og uddannelsesinstitutioner med speciale i området. Målet er, at styrke parterne ved at give dem lettere adgang til ny viden og øge innovationsevnen inden for de tre indsatsområder biologisk produktion, sundhed/pleje og industri/fødevareindustri.

Partnere i projektet

Udvikling Odense
Syddansk Erhvervsskole
Syddansk Universitet
RoboCluster
Teknologisk Institut

Kontaktperson
Joost NijhoffJoost Nijhoff

Erhvervskonsulent

Udvikling Odense

M +45 4046 9001

LOADEMAIL[joni]DOMAIN[odense.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere