• Danish
  • English

Seneste nyheder

Hvordan påvirker tsunamien i Japan det internationale robotmiljø?

11-04-2011
IFR (International Federation of Robotics) har netop udsendt en officiel erklæring om virkningen af katastrofen i Japan på det robotteknologiske område.

Kilde: IFR - International Federation of Robotics

IFR - International Federation of Robotics - har rapporteret et salg på 115.000 industrielle robotter. Det betyder, at antallet af solgte enheder på verdensplan næsten er fordoblet i forhold til et meget svagt år i 2009.

IFR forventer en lys fremtid for robotter, idet udsigterne for 2011 og derefter er lovende, da robotteknologibranchen nyder godt af den stigende efterspørgsel for automatisering - især på de asiatiske vækstmarkeder med Kina i spidsen. I 2011 forventes der yderligere en stigning på robotsalget på 10-15 pct., hvilket vil medføre et nyt salgshøjdepunkt, hvor op mod 130.000 solgte enheder er inden for rækkevidde. I tiden 2012-14 forventes en mere moderat årlig vækstrate på 5% i gennemsnit.

Denne prognose blev udarbejdet af IFR forud for den nylige tsunami i Japan og dens væsentlige påvirkninger på den japanske økonomi. Under IFR Industrial Robot Suppliers Meeting, som blev afholdt den 24. marts 2011 i Chicago, blev der på baggrund af viden fra robotleverandører i hele verden udarbejdet en analyse af tsunamiens trusselsniveau mod salget af robotter. Resultaterne blev disse:

1. Den stærke efterspørgsel fortsætter. Antallet af indkomne ordrer var stadig væsentligt stigende i første kvartal 2011. Det økonomiske opsving skaber allerede længere leveringstider på robotkomponenter og komplette robotsystemer.
2. De fleste leverandører af robotter og robotkomponenter i Japan fortsætter med at producere og afsende deres produkter. Men grundet mangel på energi i Japan og dels ødelæggelse af produktionssteder i visse områder af Japan vil der sandsynligvis opstå mangel på komponenter til robotter til både det japanske marked og eksportmarkederne. Dette vil føre til en yderligere forlængelse af leveringstiden på robotter.
3. Afhængig af manglen på robotkomponenter på verdensmarkedet forventes det at stigningen i omsætningen delvist vil blive flyttet fra 2011 til 2012. Et sandsynligt scenarie er, at vækstraten for 2011 vil være mindre end 15%, og at vækstraten for 2012 vil være over 5%. IFR mener, at omsætningen i robotteknologi industrien vil stige med ca 20% over to år.

IFR vil nøje overvåge udviklingen og holde kontakten med Japan Robot Association (Jara). Regelmæssige opdateringer om situationen vil blive offentliggjort.

Kontaktperson
Bjarke NielsenBjarke Nielsen

Daglig leder

Innovationsnetværket RoboCluster

T+45 2119 4797

LOADEMAIL[bjarke.nielsen]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere