• Danish
  • English

Seneste nyheder

Longwood RoboTech klar til finale i Norge

15-11-2011
Så sikkert som november måned byder på Mortens Aften, så byder den også på robotkonkurrencen FIRST LEGO League, hvor børn og unge dyster i en række discpliner med LEGO Mindstorms-robotter.

I år lød konkurrencens udfordring på "Food Factor - tag vare på maden - tænk kvalitet". Med dette overordnede tema havde konkurrencens tilmeldte hold 8 uger til at udvikle en LEGO Mindstorms-robot til kørsel på en udfordringsbane og skrive en rapport, hvor de skulle fremlægge deres tanker om, hvordan man i fremtiden med teknologi kan opnå større fødevaresikkerhed og -kvalitet. Læs mere om opgaven på hjernekraft.org.

10 hold fra fynske skoler deltog i den fynske delfinale, hvor Innovationsnetværket RoboCluster var medarrangør. Blandt de 10 hold blev der uddelt følgende 5 priser:

- Forskningsprisen - gik i år til holdet "The Real Giersings" fra Giersing Realskole i Odense
- Teknologiprisen - gik i år til holdet "Longwood RoboTech" fra Langeskovskolen i Langeskov
- Robotkørsel - gik i år til holdet "Team Rising" fra Risingskolen i Odense
- Profileringsprisen - gik i år til holdet "Open Minds 2" fra H.C Andersen-skolen i Odense
- Samarbejdsprisen - gik i år til holdet "The Brick Techs" fra Dalumskolen i Odense
- FIRST LEGO League Champion - årets samlede vinder af den fynske delfinale. Prisen gik år til holdet "Longwood RoboTech" fra Langeskovskolen.

Den samlede vinder går videre til den skandinaviske delfinale i Norge, som finder sted i starten af december. Odense Kommune støtter det vindende hold med 5000 kr ,- til rejseudgifter.

Se de to finalekørsler

Du kan herunder se de to finalekørsler i kampen årets bedste robotkørsel. Deltagerne er Team Rising og Longwood RoboTech.

 

Kontaktperson
Bjarke NielsenBjarke Nielsen

Sekretariatsleder

Innovationsnetværket RoboCluster

M. +45 2119 4797

LOADEMAIL[bjarke.nielsen]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere