• Danish
  • English

Seneste nyheder

Matchmaking til udvikling af nye velfærdsteknologier

14-04-2011
Welfare Tech Region under Region Syddanmark afholdt i marts matchmaking for klyngens medlemmer. Målet var igangsætte endnu flere nye idéer til fremtidige velfærdsteknologier

20110414_wtrI alt havde 131 deltagere fundet vej til Compass Congress Center i Rødekro, da Welfare Tech Region og UdviklingsRåd Sønderjylland afholdt intelligent matchmaking med fokus på produktmodning af velfærdsteknologiske produktidéer.

Klokken lidt i ti strømmede erhvervsfolk, videnpersoner og repræsentanter fra kommunerne og hospitaler ind i den store hal, hvor arrangementet blev afholdt. Her satte de sig sammen ved i alt14 borde, der hver især udgjorde en workshop omkring en konkret velfærdsteknologisk produktide.

Den selvstændige opfinder Thøger Nielsen, som var kommet med idéen til workshoppen: "Pilleglas der reducerer fejlmedicinering", var meget begejstret for arrangementet:

- Det er første gang, at jeg er med til sådan et arrangement. Welfare Tech Regions matchmaking har stor betydning for min virksomhed. Jeg har været så heldige, at nogle af deltagerne i vores workshop er alzheimerspatienter. Så jeg har kunnet spørger ind til brugernes behov. Mit produkt henvender sig til mennesker, som for eksempel er på blodtrykssænkende medicin. Altså folk der tager én til tre piller om dagen, og ikke som nogle af brugerne i workshoppen, der tager helt op til tyve piller om dagen. Det kan mit produkt ikke håndtere på nuværende tidspunkt, men jeg har fået en masse input, som jeg kan gå hjem og arbejde videre med, så jeg også kan løse det problem, fortæller Thøger Nielsen.

Produktidéer med en fremtid

Da arrangementet i Rødekro var slut, havde de fleste af deltagerne i de 14 workshops udvekslet visitkort, og inden deltagerne tog hjem havde mange af grupperne allerede aftalte det næste møde, hvor de ville arbejde videre med deres produktidé.

- Det er utroligt glædeligt, at så mange af deltagerne arbejder videre med ideerne. Welfare Tech Region kontakter i den kommende tid alle bordformændene og følger op på de nye partnerskaber, som opstod på dagen. Vi oplevede en stor kreativitet i forhold til at udvikle produkter, der kan gøre livet lettere for patienter og borgere med behov for hjælp, og vi stiller os til rådighed for alle, der måtte have fået ideer til nye produkter, siger souschef Morten Bierbaum, Welfare Tech Region.

 Læs hele historien på www.welfaretechregion.dk

Kontaktperson
Morten BierbaumMorten Bierbaum

Souschef

Welfare Tech Region

M +56 2933 5432

LOADEMAIL[mbi]DOMAIN[wtr.dk]

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere