• Danish
  • English

Seneste nyheder

Netværk skal få robotterne ud på marken

24-08-2011
Kan robotter passe marker? Ja, hvor for ikke. RoboCluster-netværket Agrobotic Network skal fremme samarbejdet mellem landmænd, producenter og forskere, så den daglige drift kan lettes ved hjælp af robotteknologi

Færre folk til at passe markerne og krav om faldende pesticidforbrug. Det er hverdagen i dansk landbrug anno 2011. Hakkejernets tid er passé, til gengæld har vi robotterne.

I fremtiden vil vi se små mobile robotter, som med deres begrænsede vægt ikke presser jorden sammen når de sendes på markarbejde. Og robotter der kan vurdere den enkelte plante, så der ikke bare sprøjtes i flæng, men kun der, hvor det er nødvendigt.

Netværk skal fremme innovation

I Danmark er der gode erfaringer med brugerdreven innovation. Derfor har RoboCluster stiftet Agrobotic Network, som er være et gratis netværk for de forskellige interesser inden for biologisk produktion. Netværket skal fremme samarbejde mellem forskere, landmænd og robotproducenter.

For en ting er at have teknologier til rådighed. Danske universiteter og robotforskere har masser af gode ideer. Noget andet er, at få robotterne afprøvet og tilpasset virkeligheden, så de kan være et realistisk og positivt tilvalg for landmænd.

Det kræver, at parterne kender til hinanden godt. At forskere ved, hvilke konkrete behov landmænd står med til dagligt, og at producenter af robotter kan se et markedspotentiale.

Netværket skal indsamle, udvikle og formidle idéer og projektmuligheder og i det hele taget agere fødselshjælper for innovation og forretningsudvikling inden for robotteknologi blandt landmænd, gartneri og robotudviklere.

Inspirerende fieldtrips

Netværket afholder blandt andet forskellige inspirerende fieldtrips, hvoraf den første bliver et besøg i John Deere's forsknings- og udviklingscenter ETIC (European Technology Innovation Center) den 29. september.

ETIC udvikler noget af Europas mest avancerede robot- og automatiseringsteknologi og har stor erfaring med at involvere brugerne i udviklingen.

Medlemmer af netværket kan deltage, og medlemskab er gratis.

Kontaktperson
Keld BertelsenKeld Bertelsen

Projektleder

Klyngeinitiativet RoboCluster

T +45 6011 3998

LOADEMAIL[keld.bertelsen]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere