• Danish
  • English

Seneste nyheder

Radarsensor søger robotudvikler

14-06-2011
En norsk SMV-virksomhed udvikler i øjeblikket en afstandssensor baseret på radarteknologi, som skal gøre mobile robotter i stand til at se igennem forhindringer som fx højt græs, røg, regn, tåge, snavs osv. Virksomheden søger nu samarbejdspartnere på det robotteknologiske område til teknisk samarbejde og sparring

Den norske virksomhed udvikler en "radar distance measurement sensor", som skal assistere mobile robotters navigering i snavsede og barske miljøer - eksempelvis ved kraftig regn, røg, snavs, olie osv. Sensoren er baseret på kommerciel radarteknologi og virksomhedens egenudviklede signalbehandlingssystemer, som skal gøre det muligt at bruge radaren uden forudgående kendskab til radarteknologi.

Sensoren har et gode feltegenskaber, så det kan arbejde på korte afstande (0-4 meter) med høj opdateringshastighed. Typiske anvendelsesområder omfatter kollisionsundvigelse, forhindringdetektering og kortlægning af omgivelser for bl.a. mobile robotter.

Til det videre arbejde med radarsensoren søger virksomheden obotteknologiske samarbejdspartnere til fortsat fælles udvikling og afprøvning af nye applikationer. Systemet er på nuværende tidspunkt udelukkende testet i laboratoriemiljøer.

Kontaktperson
Bjarke NielsenBjarke Nielsen

Daglig leder

Innovationsnetværket RoboCluster

T +45 2119 4797

LOADEMAIL[bjarke.nielsen]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere