• Danish
  • English

Seneste nyheder

Vil du hjælpe en klatrerobot ud i verden?

20-09-2011
En spansk forskergruppe har udviklet en klatrende robotplatform, der kan udføre opgaver på fx pæle og rør. Forskergruppen er netop nu på jagt efter potentielle partnere med interesse i licensaftaler.

20110920_klatrerobotPlatformen kan udføre opgaver, som traditionelt varetages af flere personer - støttet af tunge maskiner som truckmonterede kraner eller stilladser. Robotplatformen kan betjenes af en enkelt operatør og anvendelse vil overflødiggøre brugen af kraner og stilladser. Simple vedligeholdelsesopgaver, såsom udskiftning af lamper, rengøring en gadebelysning eller opsætning af reklameskilte kan med platformen udføres nemt og sikkert uden at forstyrre trafik og mennesker.

Robottens særlige placering direkte på rør eller pæl gør den til en stabil platform, da den blandt andet ikke påvirkes af vejrforhold som fx kraftig vind. Herudover betyder placeringen, at robotten bevæger sig i meget homogene bevægelser til stor gavn for energiudnyttelsen. Bl.a. arbejder robottens motor kun, når robotten bevæger sig op eller ned og kræver energi til at holde en statisk stabil position.

Platformen består af en cirkelformet ramme samlet af fire halvcirkelformede enheder, der kan omfavne et givent rundt emne. Yderligere indeholder systemet et dæksel, hvor kameraer, sensorer, manipulatorer osv. kan påmonteres og anvendes ved arbejde på pæle og rør.

Platformen manøvreres og styres med via tre hjul og en fjernbetjening. Det ene hjul fungerer som platformens drivhjul og følger et emnes lodrette akse, mens det er i kontakt med dets overflade. Hjulene holder yderligere platformen afbalanceret i forhold til jorden.

Sammenholdt med andre klatrerobotter, udmærker den spanske forskergruppes sig ved at opnå en egenvægt på 12 kg med 25 kg nyttelast og en opstigningshastighed på op til 6m/min. Andre robotter er normalt 8 kg egenvægt, men med en nyttelast på 1 kg og en hastighed på opstigningen ca. 3m/min.

Er du og din virksomhed interesseret i at høre mere om klatrerobotten og mulighederne for at indgå en licensaftale med den spanske forskergruppe? Så kontakt Bjarke Nielsen, daglig leder af Innovationsnetværket RoboCluster. Se kontaktdata herunder.

Kontaktperson
Bjarke NielsenBjarke Nielsen

Daglig leder

Innovationsnetværket RoboCluster

M +45 2119 4797

LOADEMAIL[bjarke.nielsen]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere