• Danish
  • English

Seneste nyheder

Apps hjælper diabetikere

11-05-2012
Apps som praktiske hjælperedskaber i hverdagen vinder stadig større indpas. Teknologisk Institut er med i forskningen og udviklingen af nye apps til sukkersygepatienter og demente

20120511_appsMange teenagere med diabetes har svært ved at spise hensigtsmæssigt. I en travl hverdag glemmer eller ignorerer de unge ofte de vigtige kostråd om at spise mange små måltider med et moderat indhold af kulhydrater. Så de har brug for et hjælperedskab, som nemt kan bruges i hverdagen på deres egne præmisser.

- Da stort set alle teenagere i dag har en Smartphone på sig overalt, var det nærliggende at få ideen til at udvikle en app, der hurtigt kan udregne indholdet af kulhydrater i et måltid, fortæller Thomas Hertel, der er overlæge hos H.C. Andersen Børnehospital.

- Vi tror, at den nye moderne mobilteknologi vil gøre livet lettere for unge diabetikere. Samtidig vurderer vi, at teknologien på sigt kan reducere risikoen for hjerteproblemer, blodprop og andre følgesygdomme, følger Thomas Hertel op.

Målgruppen for den nye app er de 10 til 19-årige diabetikere med type 1 diabetes, da denne aldersgruppe har sværest ved at få kontrol med deres diabetes. Det er samtidig en gruppe, der ofte mangler den nødvendige disciplin men har lyst til at bruge hjælpemidler, der kan give brugeren en idé om det gennemsnitlige indtag af kulhydrater ved et måltid.

Andre nye apps på vej til afhjælpning af andre store kroniske lidelser

KMD A/S, CellPoint Mobile og TriVision A/S samt H.C. Andersen Børne Diabetes Ambulatorium i Odense er partnere sammen med Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi i et nyt to-årigt udviklingsprojekt. Projektet støttes af Forsknings- og Innovationsstyrelsen samt Region Syddanmark. Projektet er en del af Partnerskabet UNIK, der arbejder med at udvikle ny teknologi til diabetikere og de andre store kroniske lidelser som hjertekarsygdomme, diabetes, muskel- og skeletlidelser og KOL (rygerlunger).

Mere end 70 procent af de samlede offentlige sundhedsudgifter relaterer sig i dag til behandling eller forebyggelse af kroniske sygdomme. Dette antal forventes at være støt stigende for unge og ældre, både nationalt og internationalt, over de kommende år.

Centerchef Claus Risager fra Center for Robotteknologi ved Teknologisk Institut forudser, at vi endnu kun har set toppen af isbjerget, hvad angår anvendelsesmulighederne for apps ikke kun inden for velfærdsteknologiområdet.

- Innovationen blomstrer, når det handler om at finde nye måder at bruge mobilteknologien intelligent på. Det gælder også i forhold til at styre og bruge robotter inden for Industrien. Med app-ideen åbnes en masse døre for en lang række fremtidige industrispecifikke applikationer, der kan bruges i alle lag af en virksomhed lige fra administration til produktion, fortæller Claus Risager.

Kontaktperson
Claus RisagerClaus Risager

Centerchef

Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi

LOADEMAIL[cr]DOMAIN[teknologisk.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere