• Danish
  • English

Seneste nyheder

Apps til moderne robotteknologi

11-01-2012
Apps til smartphones går i disse år sin sejrsgang fra alt lige fra netbank til slankekure. Men også apps til styring og brug af moderne robotteknologi vinder i fremtiden stor indflydelse

Stadigt flere benytter sig i dag af de såkaldte apps, dvs. små programmer til smartphones og tablets, som gratis, eller for småbeløb, kan downloades til f.eks. ens telefon eller iPod. Mange kender nok til det populære platformspil 'Angry Birds' - et simpelt spil udviklet i Finland, der på kort tid har opnået enorm popularitet på verdensplan. Andre apps indeholder mere praktiske funktioner, såsom nyhedsopdateringer, adgang til sociale netværk, lokale vejrudsigter med videre.

Inden for robotteknologi, er brugen af apps også vokset betydeligt de senere år. Apps der kan styre robotter har længe været standard, men hos Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi arbejdes der i øjeblikket med en bred vifte af nye udviklingsprojekter, hvortil apps er et vigtigt element. F.eks. kan nævnes et nyt projekt som handler om at udvikle en app til sukkersygepatienter, der kan hjælpe med at udregne indholdet af kulhydrater i et specifikt måltid, samt en app til ældre demensramte personer, der kan hjælpe med at vise vej.

Apps er blandt de mest anvendelsesorienterede teknologier i øjeblikket. Centerchef hos Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi Claus Risager forudser, at apps vil indgå i endnu flere udviklingsprojekter og anvendelsesområder i fremtiden. Han fremhæver blandt andet industrien og velfærdsteknologi, som to interessante segmenter når det kommer til fremtidig app-udvikling.

Kontaktperson
Claus RisagerClaus Risager

Centerchef

Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi

T. +45 7220 3985

LOADEMAIL[cr]DOMAIN[teknologisk.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere