• Danish
  • English

Seneste nyheder

Automatiseringen skal automatiseres

27-04-2012
Aalborg Universitet vil automatisere anvendelsen og udviklingen af virksomhedernes automationsløsninger. Centrum for arbejdet er forskningsgruppen: Robotics and automation ved Institut for Mekanik og Produktion

20120426_automation2Forskningsgruppens hovedfokus er at arbejde med forskning og udvikling af automationsteknologier inden for tre fokusområder, der alle skaber værdi på brugernes bundlinje. Det er bl.a. i form af lavere omkostninger og større anvendelsesdiversitet, men også i form af udviklingen af nye teknologier, som kan give brugerne lettere og større adgang til anvendelsen af deres indkøbte teknologier.

De første to områder dækkes under indsatser, som gennem projekter og forskning kigger nærmere på, hvordan robotteknologien kan optimere forarbejdningsprocesser eller skabe nye emnehåndteringsløsninger med fx mobile platforme. Eksempler på disse områder er projekterne ROBOCUT og Lille Hjælper, som du kan læse mere om ved at klikke på linkene.

Automation2

Det sidste indsatsområde har fået benævnelsen Automation2, og det handler bl.a. om, at man fra forskningsgruppen ønsker at udvikle og optimere metoderne, som i dag er standard i forbindelse med design af automaiskeproduktionnssystemer. Visionen fra forskningsgruppens side er at udvikle en række metoder så design af nye automatiske produktionssystemer kan ske ved at vælge og sammensætte en række prædefinerede moduler.  Modulerne indeholder hardware, software, elektronik, pneumatik alt efter deres anvendes område.

- Kort fortalt går ideerne ud på, at vi vil gøre det muligt at udvikle nye produktionssystemer hurtigere og billigere end det sker i dag. Helt konkret indsamler vi systematisk best-pratice på området i nogle moduler, som kan genbruges ved forskellige produktionsopgaver. Med et sådant koncept kan nye emner i en produktion fremstilles ved at udskifte/addere et ønsket modul, fortæller  fortæller Ole Madsen, der er professor ved Institut for Mekanik og Produktion og dermed en del af forskningsgruppen.

Løsningen skal gradvist gøres mere og mere intelligent.

- I første omgang forestiller vi os, at systemet løbende tilpasses af en operatør eller konstruktør. På længere sigt kan tilpasningen ske intelligent og automatisk ved at anvende mobilt udstyr, som selv flytter derhen i produktionen, hvor der er mest brug for det, afslutter Ole Madsen.

Til sammenligning har tankerne bag systemet ligheder med måden, hvormed LEGO Mindstorms-robotter programmeres via specifikke hardware- (legoklodserne) og softwaremoduler, som sættes sammen og indstilles efter behov. 

Kontaktperson
Ole MadsenOle Madsen

Professor

Institut for Mekanik og Produktion

T. +45 2135 9465

LOADEMAIL[om]DOMAIN[m-tech.aau.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere