• Danish
  • English

Seneste nyheder

Dansk stigning i
salget af industrirobotter

19-04-2012
Det danske marked installerede i 2011 438 nye industrirobotter. Det er en stigning på 62 pct. i forhold til 2010

20120419_dira1Det viser den opgørelse, som Dansk Robot Netværk - DIRA netop har sendt til den internationale robotforening IFR, der årligt opgør salget af robotter på verdensplan i publikationen World Robotics. Men opgørelsen viser ikke blot, at implementeringen af robotter igen går opad. Den viser også at markedet for industrirobotter atter sætter nye højder, idet der ikke er set så kraftig en stigning i salget siden 1998.

Året 2011 er et af de år, hvor der er installeret flest robotter, kun overgået af de gode år 2007 og 2008. Den samlede akkumulerede antal industrirobotter i Danmark endte på 5571 installerede enheder - opsummeret siden 1990.

- Tallene viser, at danske virksomheder efter flere kriseår igen investerer i ny avanceret teknologi. Det bekræftes af robot-leverandørerne, som efter flere år med tilbudsskrivning, nu også modtager en del ordrer og leverer en del løsninger, fortæller Steffen Enemark fra ABB, der er formand for Dansk Robot Netværk - DIRA.

2012419_statistik

Kontaktperson
Søren Peter JohansenSøren Peter Johansen

Teamleder

Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi

LOADEMAIL[spj]DOMAIN[teknologisk.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere