• Danish
  • English

Seneste nyheder

Danske iværksættere dyster om iværksætterforløb i amerikanske virksomheder

13-04-2012
29 innovatorer, udviklere, iværksættere, start-ups, studerende m.m. kæmper om finalepladserne i eHealth Innovation Contest, der finder sted d. 9. maj i Bella Center. De 8 bedste projekter får lejlighed til at præsentere deres idéer for 6 store amerikanske IT-virksomheder

20120413_ehealthcontestIdeen med konkurrencen er at styrke IT-innovation indenfor sundhedssektoren f.eks. i form af eHealth, velfærdsteknologi, sundheds IT, telemedicin osv. Konkurrencen er en enestående mulighed for danske iværksættere at få afprøvet deres projekter foran et panel af internationale eksperter og samtidig få råd, hjælp og vejledning til at virkeliggøre deres innovative ideer.

Blandt de 29 indsendte idéoplæg vil de 15 bedste vil få lejlighed til at præsentere deres projekter og få feedback på dem ved en pre-selection semifinale i Ingeniørhuset d. 17. april. Her vil en jury bestående af 26 eksperter indenfor IT og sundhedssektoren kommentere de enkelte oplæg overfor deltagerne i en lukket session. Kl. 12 åbnes dørene for pressen og andre interesserede, hvor bl.a. formanden for Ingeniørforeningen Frida Frost og Anders Quitzau fra IBM vil fortælle om baggrunden og visionerne bag eHealth Innovation Contest.

- Når iværksættere nu for alvor er begyndt at interesse sig for sundhedsteknologi, så har det to årsager. Sundhedssektoren vil blive presset i de kommende år, og her er teknologi uden tvivl en stor del af løsningen. Men ligeså væsentligt er det, at sundhedsteknologi kan blive en af de vækstfaktorer, der kan hjælpe Danmark ud af krisen. Hvis vi investerer nok og rigtigt vel at mærke. Dette arrangement er et rigtig godt skridt på vejen til dette. Her har danske ingeniører og andre mulighed for at præsentere sig selv og deres ideer for nogle af de helt store spillere på markedet, siger Frida Frost, formand for Ingeniørforeningen.

Den amerikanske ambassadør i Danmark, Laurie S. Fulton udtaler:
- Denne konkurrence er et godt eksempel på hvordan USA og Danmark, i ledtog, kan sikre innovation. USA er repræsenteret af flagship virksomheder som Microsoft, IBM, HP, Dell, VMware og Accenture, der har været førende indenfor teknologisk udvikling i årtier. For at opretholde udviklingen, skal der være plads til nye amerikanske og danske virksomheder og individer med iværksætterånd. Netop på grund af de mange innovative virksomheder og individer i Danmark, er Danmark blevet førende i en række niche sektorer - herunder velfærdsteknologi. Det at så mange lovende iværksættere valgte at deltage i denne konkurrence demonstrerer at Danmark bliver ved med at generere ideer til at løse fremtidens sundhedsudfordringer. Det er vigtigt at disse gode ideer bliver udforsket og at vi finder måder at lære af hinanden at udvikle avancerede produkter og services. Denne konkurrence er et stort skridt fremad for at nå dette mål.

Blandt deltagerne i pre-selection arrangementet udvælges 8 finalister, som vil få lejlighed til at pitche deres projekter overfor de innovations- og teknologiansvarlige fra de seks store amerikanske virksomheder: Microsoft, IBM, HP, Dell, Vmware og Accenture. Denne finale finder sted d. 9. maj i forbindelse med den internationale sundhedsmesse eHealth Week i Bella Center. Vinderen får en uddannelsesrejse til USA med et besøg hos en af de sponserende IT-virksomheder. Det er også muligt at vinde en stand på eHealth Week, en pitch-training workshop hos Venture Cup m.m.

Denne artikel er uddrag fra en pressemeddelelse udsendt af Lyhne Life på vegne af arrangørerne af eHealth Innovation Contest. Læs hele pressemeddelelsen HER

Kontaktperson
Sabina KrøigaardSabina Krøigaard

Handelsrådgiver

Den Amerikanske Ambassade

T. +45 3341 7202

LOADEMAIL[sabina.kroigaard]DOMAIN[trade.gov]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere