• Danish
  • English

Seneste nyheder

Danske markrobotter tager kampen op i Holland

25-06-2012
Flere hold fra både Danmarks Tekniske Universitet og Syddansk Universitet dyster igen i år i kampen om at bygge den hurtigste markrobot ved Field Robot Event

20120628_freSommerferien nærmer sig. Men inden ferien for alvor lægger de danske universiteter øde, er der én årligt tilbagevendende begivenhed, som skal overstås - Field Robot Event. Konkurrencen, der kan stille med en række gode bud på, hvordan fremtidens landbrugsmaskiner måske kommer til at fungere, finder i år sted i Venlo i Holland efter den i 2011 aflagde Landskuet i Herning visit.

Studerende fra både Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Syddansk Universitet (SDU) deltager i år i konkurrencen. René Gregersen, der er studerende på DTU, tager forventningsfuld af sted med sit hold og deres robot.

- Vi håber på en placering i den øvre del af feltet. Vi er spændte på at se andre holds løsningsmetoder og den generelle status inden for robotteknologi i det internationale miljø - men også på at få nye bekendtskaber med andre internationale studerende, fortæller René Gregersen.

Arbejdet frem mod konkurrencen giver de studerende øget incitament til at arbejde praktisk med udvikling af robotter til produktion af biologiske produkter. En effekt, der kan komme vejen mod større brug af robotteknologi i fx landbrug og gartneri til stor gavn.

- Konkurrencen giver os en stor praktisk erfaring med de problemstillinger, der knytter sig til robotdesign og kontrolprincipper. Noget der bestemt er en nyttig erfaring at have med i bagagen på længere sigt, understreger René Gregersen.

20120629_freDenne pointe understøttes af Kjeld Jensen, der PhD-studerende på Syddansk Universitet.

- Det er tydeligt at se på både antallet af deltagende teams og de studerendes aktivitet ved konkurrencen, at den virker meget motiverende. Vi ved fra tidligere events, at en del studerende efterfølgende vælger at skrive deres speciale inden for markrobotter, og nogle fortsætter herefter deres professionelle karriere inden for området, fortæller Kjeld Jensen, direkte fra årets konkurrence i Holland.

Fra SDU deltager to hold i Field Robot Event. Herudover medbringer de studerende og forskerne sidste års SDU-bud på en markrobot - Armadillo. Robotten deltager ikke i konkurrencen i år, men er med for ved messen Floriade 2012 at vise internationale forskere og virksomheder på området, hvordan man i RoboLab i Odense arbejder aktivt med markrobotterne. Demonstrationen af Armadillo er tænkt som en sjov præsentation af mulighederne med den SDU-udviklede FroboMind-arkitektur, der er baseret på Robot Operativ Systemet (ROS).

Bagom Field Robot Event

Field Robot Event er verdens eneste udendørskonkurrence for robotter til landbruget. Konkurrencen afholdes årligt - i år i Holland. Konkurrencen arbejder bl.a. for at synliggøre mulighederne og visionerne omkrig brug af moderne teknologi til landbruget - herunder også betegnelsen Precision Farming. På hjemmesiden www.fieldrobotevent.nl præsenteres konkurrencen bl.a. således:

Right now, a small revolution is taking place. A new breed of robots will soon be able to carry out a variety of tasks in row crops, such as weeding, spraying and disease monitoring. Agricultural robots working in a field, completely autonomous: the Field Robot Event proves this is possible!

Konkurrencen byder normalt på opgaver omkring kørsel og navigation i majsmarker. Som noget nyt, er dette ikke tilfældet i år. Årets konkurrence afholdes i Venlo i Holland samtidig med den årlige rosefestival. Holdenes opgave i år bliver derfor ikke kørsel i majsmarker, men derimod kørsel mellem urtepotter med roser.

Læs meget mere om Field Robot Event 2012 - KLIK HER

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere