• Danish
  • English

Seneste nyheder

Erfaringer fra velfærdsteknologisk vidensrejse til Holland

31-07-2012
CareNet besøgte Holland på en tredages vidensrejse Holland med 16 medlemmer fra tre forskellige danske kommuner. Formålet var at høre mere om de hollandske erfaringer med velfærdsteknologi samt at give deltagerne konkrete input til at håndtere udfordringer for det danske velfærdssamfund

20120731_carenetGruppen var blandt andet på besøg hos Amsterdam Living Lab, hvor de erfarede, hvordan hollænderne prøver at afhjælpe problemet med en aldrende befolkning. Deltagerne fik indblik i udviklingen af Health-Lab, hvor man tester og udvikler velfærdsteknologier på plejehjem og i de ældres egne boliger i tæt samarbejde med de ældre, deres familier og plejepersonalet.

- Turen til Holland var veltilrettelagt og tilførte os ny viden om mulighederne for driftsikker teknologi og individuelt tilpassede hjælpemidler. Vi så kendt, afprøvet og anvendt teknologi i nye sammenhænge og nye muligheder til små penge. Det satte kreativiteten i gang, udtaler Lisbeth Nørgaard, konsulent ved Aktiv Pleje i Billund Kommune, der deltog i turen til Holland.

Ved et besøg hos Smart Homes i Eindhoven præsenterede boligløsninger, værktøjer og produkter til at gøre ældre menneskers hjem mere sikre. Boligløsningerne og produkterne der blev fremvist er teknologier, som allerede eksisterer på markedet. Der var også mulighed for selv at afprøve nogle af teknologierne.

Under det sidste besøg hos Focal Meditech blev vidensrejsens deltagere præsenteret for en lang række forskellige velfærdsteknologier - herunder JACO, MySpoon og deres nyeste projekt, McArm, som er en sensorstyret dynamisk armstøtte, der er blevet udviklet for eksempelvis at afhjælpe mennesker med meget svag armmuskulatur, som derfor har brug for ekstra støtte.

- Det var godt at være af sted med en gruppe politikere og ledere fra samme kommune, for på den måde kom vi hjem med samme oplevelse af muligheder og hvor vi er på vej hen. Samtidig var turen en oplagt lejlighed til at danne netværk med andre kommuner, udtaler Lisbeth Schmidt, udførerchef ved Aktiv Pleje i Billund Kommune.

Læs mere om CareNet på www.carenet.nu

Kontaktperson
Jørgen LøkkegaardJørgen Løkkegaard

Teamleder

CareNet - Teknologisk Institut, Robotteknologi

T. +45 7220 2170

LOADEMAIL[jld]DOMAIN[dti.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere