• Danish
  • English

Seneste nyheder

Iværksætterkonkurrence:
Betjen computeren med øjnene

11-05-2012
Virksomheden Senseye har netop vundet eHealth Innovation Contest med et program, der gør det muligt for læger, forskere, patienter og handicappede at betjene computere, instrumenter, tv, telefon m.m. med øjnene.

 

20120516_ehealthFinalen i den netop afholdte eHealth Innovation Contest lover godt for de deltagende iværksættere - ikke mindst for vinderen Senseye, der har udviklet en software, der gør det muligt for patienter og læger at kontrollere computere og andre displays alene med øjnene. Det betyder bl.a., at man kan betjene computere i sterile omgivelser og gøre bevægelseshæmmede eller sengeliggende patienter i stand til at betjene f.eks. tv, computer og telefon med øjnene. Senseye er tillige unikt ved at være en prisbillig løsning baseret på standard hardware.

Læs mere om Senseye-teknologien på www.senseye.net

Imponeret dommerpanel

Dommerpanelet, bestående af ledere fra de førende internationale it-virksomheder, var imponeret over de deltagende projekter og de teams, der har udviklet dem. Der var dog enighed om, at Senseye var det projekt med det største potentiale, og som nu kan se frem til førsteprisen: en tur til USA med et introduktionsbesøg hos en af de sponserende virksomheder fra dommerpanelet: Microsoft, IBM, HP, Dell, VMware eller Accenture.

De øvrige finalister var Navinac (navigationssystem for blinde), Optimov (fysisk telerehabilitering), Genokey (analyse af genomiske og kliniske data), MotilityCount ApS (hjemmetest af sædkvalitet), CTS Wristband (forebyggelse og helbredelse af Carpal Tunnel Syndrome) samt Comoray (non-invasive blodmålinger med smartphone).

Bagom konkurrencen

EHealth Innovation Contest har været åben for alle iværksættere med it-projekter til sundhedssektoren, og finalen fandt sted i Bella Center under eHealth Week. Konkurrencen er arrangeret af IDA, Dansk Industri, den amerikanske ambassade, Fonden for Entreprenørskab, Next Generation, Venture Cup, Lyhne Life, Den europæiske Socialfond og Vækstforum Hovedstaden.

Læs hele pressemeddelelsen om vinderen af eHealth Innovation Contest

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere