• Danish
  • English

Seneste nyheder

Menneskerobot indtager
odenseansk teaterscene

01-11-2012
Den 7. og 8. november opsætter Teater NoDomain sammen med Teknologisk Institut, Robotteknologi og japanske Seinendan Theatre Company fire teaterforestillinger i Odense, hvor en menneskelignende robot spiller en af hovedrollerne

20121101_robotteaterEfter stykket lægger robotguruen Hiroshi Ishiguru og roboteksperter fra Teknologisk Institut, Robotteknologi op til debat om, hvordan robotter kan forbedre vores velfærd.

Nogle teaterkritikere ville nok mene, at Gemini F's skuespil er en smule stift. Men taget i betragtning af, at Gemini F er en robot, er der vel ikke noget overraskende ved det. Gemini F er en såkaldt geminoid robot og ligner en ung japansk kvinde på en prik. Hun har sort hår, livlige brune øjne, og kan bevæge sig relativt frit. Det er den japanske professor og robotguru Hiroshi Ishiguru, der har skabt Gemini F for at undersøge, hvordan robotter påvirker mennesker. Nu har Professor Hiroshi Ishiguru sammen med en japansk teatergruppe opsat teaterstykket "Sayonara", som behandler temaet, hvad liv og død betyder for mennesker og robotter.

Fjernstyret skuespiller

Menneskerobotten Gemini F, som i stykket "Sayonara" spiller over for en ægte skuespiller, fjernstyres trådløst fra et kontrolrum bag scenen. Her betjener en person Gemini F med tale og bevægelser. Gemini F "efterligner så det, som personen bag scenen gør.

Teatergruppen og Ishiguru turnerer lige nu i udvalgte byer i Europa med robotteatret, og den 7. og 8. november kommer de til Odense for at opføre "Sayonara". Sammen med roboteksperter fra Teknologisk Institut, Robotteknologi lægger Ishiguru efterfølgende op til debat om, hvad vi kan bruge robotterne til i dag og i fremtiden.

Hvilken velfærd skaber robotteknologi?

Teaterstykket kommer rettidigt ind i den debat om specielt velfærdsteknologi, som findes i Danmark. Med en række korte oplæg holdt af roboteksperter fra Teknologisk Institut, Robotteknologi tematiserer arrangementerne, hvordan vi kan skabe større velfærd med robotteknologi, og hvilken slags velfærdsteknologier, der er i støbeskeen allerede nu.

Oplæggene vil både skabe et overblik over, hvad der findes af velfærdsteknologi og skoleteknologi. I oplæggene kommer konsulenterne ind på, hvordan og hvorfor det er en god ide at bruge robotteknologi, og hvordan teknologien i undervisningssammenhænge og på ældre- og handicapområdet giver bedre velfærd. Der vil også i oplæggene være fokus på, hvilke udfordringer det giver at indføre teknologien.

Programmet over de forskellige oplæg bliver offentliggjort snarest på: www.nodomain.nu

Kom og hør med ved et af de fire debatoplæg. Billetsalget til Teaterstykket "Sayonara" og de efterfølgende oplæg er åbent nu på www.nodomain.nu

Arrangementet opføres fire gange på DOK5000 på Odense Havn:

Tirsdag d. 7. november klokken 14:30 til 17:00 og igen klokken 18:00 til 20:30 samt den 8. november klokken 10:00 til 12:30 og igen klokken 14:00 til 16:30.

Kontaktperson
Troels Oliver Vilms PedersenTroels Oliver Vilms Pedersen

Teamleder

Teknologisk Institut, Robotteknologi

+45 7220 2083

LOADEMAIL[tovp]DOMAIN[teknologisk.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere