• Danish
  • English

Seneste nyheder

Nyt internationalt uddannelsesforløb
vil styrke dansk erhvervsliv

27-06-2012
Masterstuderende på DTU kan i fremtiden tage deres uddannelse halvt i Danmark og halvt på det koreanske universitet KAIST. Det er en mulighed, som kan trække meget ny, global og højteknologisk viden til danske virksomheder

20120627_dtuuddannelseDTU, der bl.a. uddanner robotingeniører, har netop underskrevet en uddannelsesaftale med det koreanske universitet KAIST (Korea Advanced Institute of Science and Technology). Aftalen lyder på, at masterstuderende på de to universiteter i fremtiden kan dele deres uddannelse i to - ét år på hvert universitet. Fordelen ved denne konstellation er, at de studerende opnår en "Dual Degree", og derved en fuld universitetsgrad fra både DTU og KAIST - der kan regnes for et af af østens topuniversiteter.

Det er en mulighed, som kommer både de studerende og deres kommende danske arbejdsgivere til stor gavn.

- KAIST er et internationalt anerkendt universitet - også når det kommer til robotteknologi. Danske studerende, som vælger at tage et år i Korea, kan derfor nyde godt at universitetets store viden på det robotteknologiske område - som i høj grad er et yderst relevant supplement til det, de lærer i Danmark, fortæller Ole Ravn, der er studieleder ved DTU Elektro.

Men samarbejdet giver også nye muligheder for de danske virksomheder, som ansætter de nye robotingeniører efter endt uddannelse. Bl.a. kan KAISTs fokus på humanoid-robotter give de studerende en anderledes viden, som de kan tage med sig i deres fremtidige professionelle arbejdsliv.

- Fokus for KAISTs forsknings- og uddannelsesaktiviteter er anderledes end DTUs. De studerende vil i højere grad stifte bekendtskab med andre typer robotter og teknologi end her på DTU. De vil derfor i høj grad blive uddannet i anderledes udviklingsmetoder samt få ny viden om koreansk udvikling af robotteknologi - selvfølgelig i kombination med den viden, som de traditionelt får her på DTU. Denne sammensætning af forskellig international viden og praktisk forståelse for robotteknologi kan blive uvurderlig for danske virksomheder, som vil afsætte produkter på det globale marked, fortæller Ole Ravn.

Ikke mindst de studerendes indsigt i koreanske forsknings- og udviklingsmetoder kan give værdi til danske virksomheder.

- Virksomheder, som vil afsætte højteknologiske produkter til et globalt marked, er nødt til at være i besiddelse af bred, international viden på området. I det perspektiv giver samarbejdet med KAIST de studerende og deres kommende arbejdsgivere en unik mulighed for at være helt opdaterede på, hvordan man udvikler højteknologiske produkter på den anden side af kloden, pointerer Ole Ravn.

Viden går begge veje

Det er dog ifølge Ole Ravn ikke kun de danske studerende, som kan lære noget af opholdet i Korea. DTU vil også modtage studerende fra KAIST. Det giver en unik mulighed for at få dansk viden ud i verden.

- Man skal i dette perspektiv ikke glemme vigtigheden af, at det fra dansk side også har en betydning, at vi sender koreanske studerende tilbage med vores viden i deres rygsæk. KAIST er bl.a. meget imponerede over det danske arbejde med "field robots". Så udvekslingen af studerende kan sagtens komme til at betyde meget for spredningen af den viden, som vi skaber i Danmark, slutter Ole Ravn af.

Kontaktperson
Ole RavnOle Ravn

Studieleder og formand for Innovationsnetværket RoboCluster

DTU Elektro, Danmarks Tekniske Universitet

T. +45 4525 3560

LOADEMAIL[or]DOMAIN[elektro.dtu.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere