• Danish
  • English

Seneste nyheder

Robothøvl skaber nye
muligheder i byggeindustrien

20-06-2012
Virksomheden ODICO har udviklet en avanceret software-platform samt tilhørende produktionsanlæg. Løsningen, som bl.a. er blevet til i konsultation med Teknologisk Institut, muliggør store besparelser inden for byggeindustrien

20120620_robothøvlDen nye teknologi, som ODICO benytter, kan bl.a. anvendes til støbeforme til eksempelvis beton- og glasfiberindustrien. Konventionelle fremstillingsmetoder inden for betonindustrien er rettet mod firkantede former, og da det er omkostningstungt at udvikle og benytte de nuværende metoder til fx støbeforme kan løsningen blive en stor succes, da den kan minimere disse omkostninger.

Med "ostehøvlen", som er blevet løsningens kælenavn, er det derudover muligt at tænke i andre former end klassiske retlinede bygninger."Ostehøvlen" kan nemlig med glødetråd udskære avancerede geometriske former i EPS-støbeforme - en mulighed, som kan betyde meget for ikke mindst arkitekterne idet de ikke skal holde sig til firkantede, traditionelle former, men kan lave organiske former.

Da EPS-formene ikke kræver samme energi som det gør at bearbejde træ og metal, som traditionelt bliver brugt til at lave støbeforme, vil denne nye teknologi også kunne sænke de miljømæssige omkostninger i forbindelse med produktion af forskalninger til konstruktioner.

Aldrig set før

Et lignende projekt har aldrig været brugt kommercielt, men efter at ODICO har gennemført en række pilotprojekter, hvor Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi bl.a. har deltaget i produktmodningen, forventes det, at et egentligt kommercielt produkt kan lanceres i løbet af juni 2012.

Forventningerne til projektet er store, hvilket afspejler det store potentiale den nye teknologi besidder. Den danske betonindustri repræsenterer et markant marked og ODICO tilbyder stærkt konkurrencedygtige produktionsmetoder inden for dette segment af byggeindustrien. ODICO forventer således en tilsvarende værdisætning af virksomheden.

Samtidig forventer ODICO at kunne fremstille støbeforme til en væsentligt lavere pris og hurtigere produktionstid end konventionelle metoder med samme kvalitet, samt at bidrage kraftigt til innovation i den danske byggesektor ved at gøre avancerede arkitektoniske muligheder tilgængelige for markedet.

På vej ud på det globale marked

Potentialet i ODICOs robothøvl er ikke bare stort på det danske marked, men kan også direkte overføres til det globale. Netop derfor gennemfører virksomheden et globaliseringstjek i samarbejde Udvikling Odense. Globaliseringstjekket indgår som en gratis ydelse i Klyngeinitiativet RoboCluster. Læs mere om projektet HER

Kontaktperson
Anders Bundsgaard PetersenAnders Bundsgaard Petersen

Adm. diretktør

ODICO

T. +45 2243 1830

LOADEMAIL[anders]DOMAIN[odico.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere