• Danish
  • English

Seneste nyheder

Robotlove under lup

15-02-2012
Et nyt europæisk projekt skal undersøge eksisterende lovgivning for robotteknologi samt identificere områder med behov for opdatering eller ny lovgivning i forhold til fremtidig udvikling og brug af robotteknologi

20120215_robotloveEuropæisk lovgivning skal tilpasses fremtidens anvendelsesområder for robotter og robotteknologi. Derfor har en række europæiske universiteter netop fået bevilliget 1.5 millioner euro fra EUs 7. rammeprogram til udforskning af behovet for ændringer og tilpasninger af eksisterende lovgivning med relation til robotter og robotteknologi.

Projektet, der er et samarbejde mellem universiteter fra Italien, Tyskland, Holland og England, vil ydermere forske i behovet for nye lovgivningsrammer i forhold til fremtidige robotteknologier - særligt med fokus på bl.a. teknologier, der kan øge menneskets ydeevne som fx bionic, nano-robotter osv.

Projektets forskere har også til opgave at udforske samspillet mellem tekniske, juridiske og moralske normer på området for derved at italesætte og fremme et opdateret etisk og juridisk europæisk grundlag for fremtidig udvikling af robotteknologi.

Hvidbog til EU-kommisionen

Projektet forventes afsluttet i februar 2014. Resultaterne af projektets forskning og projektdeltagernes anbefalinger vil indgå i en kondenseret hvidbog og guide til Europa-kommisionen. Målet er støbe fundamentet og synliggøre behovene til fremtidig lovgivning omkring robotter og robotteknologi i Europa - kort sagt de europæiske "RoboLaws".

Følg med i arbejdet omkring RoboLaw-projektet på www.robotcompanions.eu

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere