• Danish
  • English

Seneste nyheder

Robotsalget i 2011
oversteg alle forventninger

02-03-2012
Nye statistikker fra IFR viser, at salget af industrirobotter i 2011 steg med 30 pct

20120302_ifrBaseret på resultaterne af International Federation of Robotics´ (IFR) kvartalsvise statistik anslås det, at salget af industrirobotter i 2011, vil nå nye højder - helt op omkring 150.000 enheder. Dette vil i så fald være en stigning på omkring 30% i forhold til 2010, hvor salget allerede var i god bedring efter den dramatiske nedgang i 2009.

I 2010 var det især bilindustrien, som var den vigtigste drivkraft bag den stærke vækst. Men i 2011rapporterede robotleverandørerne om en betydelig stigning i efterspørgslen fra den almindelige industri udover bilbranchen.

- Takket være efterspørgslen fra nye lande som fx Kina er salget af fabriksautomation stigende. Men væksten i salget af værktøjsmaskiner synes at være aftaget under indflydelse af Europas valutakrise og / eller en kinesisk stram-penge politik. Men dette gælder ikke for robotter, udtaler Dr. Sakakibara, der er præsident for IFR

Brugen af robotter sikrer dramatiske forbedringer i kvaliteten

- Vi var sikre på et godt år i 2011, men resultaterne har været langt bedre end forventningerne. I et stadigt uklart, verdensomspændende økonomisk scenario er en ting sikker: brugen af robotter sikrer hurtig tilbagebetaling af investeringer og dramatiske forbedringer med hensyn til kvalitet. Og dette gælder både i bilindustrien og andre brancher i almindelighed, fortæller IFR vicepresident, Arturo Baroncelli.

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere