• Danish
  • English

Seneste nyheder

Tag til Silicon Valley
med Health CareVan 2.0

26-06-2012
Innovation Centre Denmark er til oktober vært for Health CareVan 2.0 i Silicon Valley. Sundhedskaravanen er opfølger på centerets første tur, der i 2010 med stor succes tog virksomheder, offentlige organisationer og forskere på rejse i IT-dalen, hvor de mødtes med amerikanske interessenter fra universiteter, hospitaler, investeringsfirmaer og virksomheder

20120626_sundhedskaravaneSundhedskaravanen finder sted i Silicon Valley og San Francisco 8.- 11.oktober 2012. De to første dage deltager alle i USA's største sundheds-IT konference, Health 2.0, hvor flere danske repræsentanter også vil tale. De følgende to dage kører karavanen ad tre forskellige spor for repræsentanter fra henholdsvis forskning, den offentlige sektor, og private virksomheder. Virksomhedsbesøg samt møder og workshops med førende sundheds-IT aktører fra tænketanke, hospitaler og universiteter er nogle af programpunkterne.

Læs mere om program, tilmelding og pris for deltagelse på innovationscenterets hjemmeside - KLIK HER

Hvad fik tidligere deltagere ud af karavanen?

Mere end 120 danske deltagere var med i Innovation Centre Denmarks første Health CareVan i 2010. En af dem var administrerende direktør, Johnny Killerup Pedersen. Hans firma, Team Online, leverer softwareløsninger til handicapsektoren.

- Før vi deltog i sundhedskaravanen, havde vi allerede foretaget indgående markedsanalyser. Men deltagelsen i Health CareVan var den afgørende faktor bag vores beslutning om at gå ind på det amerikanske marked. Her så vi for alvor hvad der sker, når virksomheder, universiteter og offentlige institutioner udveksler viden indenfor sundheds-IT, siger han, og forklarer at Team Online netop er baseret på denne type vidensdeling.

Investeringer i sundhedsinnovation i eksplosiv vækst

Californiens berømte IT-mekka er hovedsæde for risikovillig kapital, som nu i stigende grad bliver investeret i sundhedsinnovation. I et år hvor amerikanske investorer ellers generelt har været tilbageholdende og investeret 18 procent mindre, er den risikovillige kapital til sundhedsinnovation tredoblet. Det er virksomheder med IT løsninger, som for eksempel streamliner hospitals-logistik, digitaliserer patientjournaler og gør hjemmebehandling af patienter mulig, der nu bliver tilsmilet af finansverdenen.

Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr håber, at mange danske virksomheder vil deltage i Innovation Centre Denmarks sundhedskaravane.

- Når amerikanerne tredobler deres investeringer i sundhedsteknologi, skal danske virksomheder være til stede på markedet for at sikre eksport af danske løsninger og derved sikring af danske jobs. Gennem vores lange erfaring med at opbygge et effektivt og velfungerende velfærdsamfund har vi skabt en masse knowhow og konkrete produkter, som amerikanerne kan drage nytte af. Californien har den finansielle muskelkraft mens vi har erfaring, fleksibilitet og omstillingsparathed. Denne kombination er optimal for en innovativ sundhedsalliance, uddyber Pia Olsen Dyhr.

Forklaringen på den eksplosive udvikling er at sundhedsinnovation kommer til at spille en central rolle i at optimere en dyr amerikansk sundhedssektor. En sektor, som amerikanerne anslås at komme til at bruge en femtedel af landets bruttonationalprodukt på i 2017. Knap dobbelt så meget som Danmark, der er en af frontrunnerne i implementering af sundhedsteknologiske løsninger.

Kontaktperson
Lene Sjorslev SchulzeLene Sjorslev Schulze

Innovation Centre Denmark - Silicon Valley

T. +1. 415 812 6646

LOADEMAIL[lsa]DOMAIN[innovationcenterdenmark.com]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere