• Danish
  • English

Seneste nyheder

Udvikling af velfærdsteknologi
på de fynske skoleskemaer

24-11-2012
200 fynske skolebørn mødtes lørdag den 10. november hos it-virksomheden KMD i Odense for at kåre den bedste velfærdsteknologiske løsning og dyste i robotkørsel med LEGO Mindstorms. Vinderen er nu på vej til den skandinaviske finale i Norge – bl.a. sponsoreret af 10.000 kr. fra KMD

20121129_fll2Den verdensomspændende viden- og teknologikonkurrence FIRST LEGO League (FLL) satte i år under overskriften "Senior Solutions" fokus på velfærdsteknologi og de muligheder, som teknologi skaber for fremtidens ældre. Og netop derfor udforskede, udtænkte og udviklede 200 fynske børn og unge i alderen 10-16 år over en periode fra midten af september og frem til lørdag den 10. november netop deres bud på fremtidens smarte teknologier denne problemstilling.

- FLL bragte i år samfundets store behov for nye intelligente teknologier til at understøtte pleje- og behandlingskrævende borgere ind i folkeskolen. Konkurrencen gav skolerne en unik og tværfaglig mulighed for at sætte fokus på en af tidens helt store udfordringer - nemlig hvordan vi skaber en sammenhængende sundhedssektor, hvor borgere gennem nye teknologier får lige adgang til samfundets sundhedsydelser, fortæller Bjarke Nielsen, der er sekretariatsleder i Innovationsnetværket RoboCluster, som sammen med Mikro Værkstedet var ansvarlig for afholdelsen af den fynske delfinale i FLL.

20121129_fll1Globale perspektiver med lokal forankring

Konkurrencen blev afholdt i Odense-afdelingen af den danske it-virksomhed KMD, og Lars Monrad-Gylling, der er adm. dir. hos KMD, betragter samarbejdet med FLL som en god mulighed for at lade KMD være med til at synliggøre, hvad velfærdsteknologi er, og hvilken betydning området får i fremtiden.

- I indretningen af vores fremtidige velfærdssamfund får vi brug for at tænke anderledes og tage nye teknologier i brug. I KMD er velfærdsteknologi et nyt stort strategisk indsatsområde, og vi har en betydelig interesse i at skabe opmærksomhed og forståelse for området. Også hos de helt unge årgange, som jo både er borgere i velfærdssamfundet men også morgendagens potentielle KMD medarbejdere, fortæller Lars Monrad-Gylling

Vinderen på vej til Norge

20121129_fll3FLL bestod traditionen tro af en række konkurrencer - robotkørsel, profilering, forskning, samarbejde og teknologi. Den samlede vinder af den fynske delfinale - dvs. det hold som samlet set har klaret sig bedst - går direkte videre til den skandinaviske finale i Norge den 1. december. Den samlede pris - FIRST LEGO League Champions - gik igen i år til Langeskov Skole og holdet NXT Robokit.

Holdet skal i Norge dyste mod vinderne af delfinalerne fra resten af Skandinavien. KMD har sponsoreret 10.000 kr. til holdets rejse og ophold i Norge. På billedet ses vinderholdet i de lilla trøjer.

Læs meget mere om FLL og ikke mindst den skandinaviske finale på www.hjernekraft.org

Kontaktperson
Bjarke NielsenBjarke Nielsen

Sekretariatsleder

Innovationsnetværket RoboCluster

T. +45 2119 4797

LOADEMAIL[bjarke.nielsen]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere