• Danish
  • English

Seneste nyheder

Viden fra SMV-virksomheder
skal sikre dansk produktion

20-08-2012
Den fynske virksomhed GMF A/S er en af 500 virksomheder, som netop nu deltager i et stort analyseprojekt, hvis resultater skal understøtte danske produktionsvirksomheder i at træffe de bedste beslutninger om investering i avanceret automationsteknologi. GMFs og andre virksomheders erfaringer skal være med til at øge andre virksomheders konkurrenceevne og muligheder for at beholde produktion og arbejdspladser i Danmark

20120820_aim500 danske produktionsvirksomheder bliver netop nu kontaktet med henblik på at deltage i en storstilet analyse af danske virksomheders erfaringer med automatisering. Med udgangspunkt i analysens resultater, der indgår i projektet AIM (Avanceret Automations Investerings Model) udvikles et online benchmarking-værktøj, så danske virksomheder kan få hjælp til at vurdere deres gevinster ved at satse på avanceret automatiseringsteknologi. Effekten er et højeffektivt, dansk produktionsapparat, der er konkurrencedygtigt med lavtlønslande.

Produktionschef Thomas Pedersen fra den fynske virksomhed GMF A/S, der er specialiseret i bukning af stålrør, har deltaget i analysen med virksomhedens erfaringer omkring automatisering. GMF A/S bliver derved direkte inviteret til at benytte det færdige værktøj, når analysen af de 500 virksomheders erfaringer er gjort færdig. Det er en invitation, som kan vejlede virksomheden til at træffe de rigtige investeringsbeslutninger.

- Vi er hos GMF i stor stil baseret på manuel håndtering af vores forskellige emner, men skal jo aldrig være bleg for at se på nye muligheder for at optimere produktionen. Så vi har valgt at deltage i AIM-projektet for at snuse lidt til automationsmulighederne i vores virksomhed, fortæller Thomas Pedersen.

Værktøj kan understøtte automationsstrategi

Hos GMF tror man på, at det AIM-projektets benchmarking-værktøj kan være med til at understøtte beslutningsprocesserne omkring, hvorvidt der skal investeres yderligere i automationsløsninger til virksomhedens mange manuelle delprocesser.

- Alle vores investeringer måles på, om vi kan tjene penge på det. Kan vi det, så er vi villige til at investere. Så ikke mindst benchmark-værktøjet, der i min optik er et godt redskab til at træffe nogle strategiske beslutninger efter, vil vi overveje at benytte, når vi skal vurdere om det kan betale sig at automatisere nogle af vores delprocesser, fremhæver Thomas Pedersen.

De strategiske beslutninger, som benchmarking-værktøjet kan være med til at understøtte, kan i større eller mindre grad være medvirkende til GMFs beslutninger omkring, hvorvidt virksomheden stadig i fremtiden skal have produktionsfaciliteter på Vestfyn.

- Det er dyrt at producere i Danmark, hvis man fx holder det op mod på udgifterne i et land som Polen. Men benchmarking-værktøjet kan forhåbentlig være med til at vise os, hvad der rent økonomisk er af muligheder for at blive i Danmark, slutter Thomas Pedersen af.

Kontaktperson
Søren Peter JohansenSøren Peter Johansen

Teamleder

Teknologisk Institut, Robotteknologi

T. +45 7220 2859

LOADEMAIL[spj]DOMAIN[teknologisk.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere