• Danish
  • English

Seneste nyheder

”Volvo har lukket produktionen!”

27-08-2012
Således lød beskeden få timer forud for DIRAs besøg hos bilproducenten i Göteborg. Et stort arbejde fra medlemsvirksomhedens KUKAs side gjorde dog, at arrangementet kunne gennemføres med stor succes. Læs DIRAs beretning fra et vellykket netværksarrangement herunder

20120827_dira2På færgen til Sverige fik DIRAs udsendte ringet til samtlige deltagere og forklaret den uheldige situation med frygt for, at deltagerne, som havde set frem til Volvo-besøget ville melde afbud til arrangementet. Det var dog ikke tilfældet, da kun 3 ud af 44 deltagere valgte at blive i Danmark. Det endte dog også lykkeligt da DIRA ankom til KUKA og fik beskeden om, at nok havde Volvo lukket produktionen for offentligheden, men takket være en kæmpe indsats fra medarbejderne på KUKA ville Volvo åbne for dele af produktionen for deltagerne i DIRA-arrangementet…. Og de deltagende journalister.

Den gode nyhed bragte smilene tilbage på deltagernes ansigter, hvilket blev endnu større med en lækker frokost ved KUKA. Da et af fokusområderne for dette arrangement var networking, blev der under frokosten lavet en kort præsentation af hver deltager, med henblik på videre networking resten af arrangementet. Efter frokosten blev den første værtsvirksomhed, KUKA, præsenteret af Conny Pettersson og derefter var der tid til rundvisning på KUKA, spørgsmål til værtsvirksomheden og general snak medlemmerne imellem.

Videre til Volvo...

Mætte og spændte drog deltagerne videre til Volvo, hvor en guided tour i "The Blue Train" ventede. Om det var træthed fra morgenes strabadser vides ikke, men DIRAs udsendte farede vild i Göteborg, og selvom DIRA er et anerkendt netværk i Danmark, var det ikke nok til at stoppe det blå tog ved en af verdens største bilfabrikanter, så DIRAs udsendte måtte sidde over denne omgang. Det tog de dog med højt humør.

20120827_dira1Toget kørte deltagerne rundt på Volvo's fabrik, hvor DIRA-medlemmerne fik et glimt af den fascinerende størrelse og effektivitet som Volvo besidder. En gennemsnitlig bil, som bliver produceret på fabrikken består af 12.000 enkeltkomponenter, og til trods for dette store antal bliver der produceret hele 57 biler i timen. Det imponerende antal producerede biler holdes ikke i vejret på grund af masseproduktion af f.eks. kun hvide biler af en bestemt model. Der er i det store hele tale om enkeltstyks produktion, hvilket kun gør tallet 57 i timen endnu mere imponerende. Turen med det blå tog blev af flere medlemmer sammenlignet med DSB's lyntog. Mange deltagere kunne sagtens have brugt flere timer på fabrikken og udforsket de forskellige teknologier. Det tillod Volvo desværre ikke.

Lars Rasmussen fra BILA, som deltog i arrangementet, var dog meget imponeret over turen:

- Det var sjovt og spændende at opleve. Jeg er meget glad for at det blev til noget, trods aflysningen i morges.

Gode historier til journalisterne

Efter besøget på Volvo fik alle deltagere mulighed for at snakke med de fremmødte journalister på hotellet, og der blev fortalt mange spændende historier fra robot- og automationsverdenen. Blandt de medlemmer, som ikke var optaget af journalister, blev der netværket på kryds og tværs i hotellets bar, til glæde for mange medlemmer. Især Anders Lynggaard fra Virtual Manufacturing Denmark var begejstret for den netværksmulighed arrangementet besad:

¨

- Som nystartet virksomhed (fra det svenske moderselskab. red) kunne dette netværksarrangement ikke komme på et bedre tidspunkt. Det er den perfekte mulighed for at fortælle vores historie og snakke med potentielle kunder.

Anders Lynggaard har allerede nu planer om at deltage i mange flere DIRA-arrangementer:

- Dette er første arrangement, vi deltager i, og jeg kan kun sige, at hvis dette er niveauet, har jeg store forventninger til de fremtidige arrangementer.

Da selskabet gik til bords blev de mødt af lidt selskabslege med fokus på et af arrangementets hovedpunkter: networking. Bestemt af et terningslag rykkede deltagerne plads flere gange i løbet af middagen - under højlydt latter og vildt kaos - hvilket gjorde at alle fik snakket netværket med stor entusiasme.

John Bagh fra Bagh & Co var meget positivt indstillet overfor netværksarrangementer som dette og understregede vigtigheden af at deltage og dele erfaringer med andre medlemmer:

- Der er stort set ingen af os der er konkurrenter, så vi har alt at vinde ved at være åbne overfor hinanden. Vi slås alle sammen med nogle problemer og hvis vi kan lære af hinandens erfaringer og løsninger bliver vi klogere for hver gang vi deltager i et arrangement. Hvis vi kombinerer vores eksisterende viden, løfter vi niveauet indenfor dansk industri, hvilket er til fordel for alle DIRAs medlemmer.

Også deltagerne fra Rose Holm, Christian og Ann Bokkenheuser var begejstret for arrangementet:

- Det er en meget kompetent flok der er samlet i dag, hvilket højner niveauet for vidensdeling. Man kan vælge at bruge meget af sin tid på at bremse sine konkurrenter, men det er tid der kunne være brugt på at udvikle sin egen virksomhed. Ved et arrangement som dette er folk ikke bange for at dele deres viden og erfaring, hvilket vi ikke har set i andre netværk før dette, udtalte parret, hvis virksomhed er nomineret til DIRAs årlige automatiseringspris. Det samme er Cabinplant, som også deltog i arrangementet.

Kontaktperson
Morten Berenth NielsenMorten Berenth Nielsen

Netværkskoordinator

DIRA - Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi

T. +45 7220 1891

LOADEMAIL[morn]DOMAIN[teknologisk.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere