• Danish
  • English

Seneste nyheder

Automatiseringsprisen 2013 kalder!!

23-01-2013
DIRA – Dansk Robot Netværk - åbner nu for indstillinger til årets automatiseringspris. Prisen uddeles bl.a. til en person eller et team, der har bidraget væsentligt til at øge én eller flere danske virksomheders konkurrenceevne gennem automatisering baseret på robotteknologi

20130123_automatiseringsprisenDIRA Automatiseringsprisen uddeles hvert år af Dansk Robot Netværk og går til en person eller et team, der har bidraget væsentligt til at øge én eller flere danske virksomheders konkurrenceevne og gerne fastholdelse af arbejdspladser gennem automatisering baseret på robotteknologi på en banebrydende måde, eller ved at have bidraget innovativt til udvikling af robotteknologien.

Alternativt kan prisen tildeles en person eller et team, der har bidraget væsentligt til at begrænse personbelastningen i industrien ved nytænkning i automatisering og indførelse af robotteknologi. Der kan være tale om forbedring af et tidligere dårligt arbejdsmiljø som f.eks. EGA, tunge løft, kemisk usunde stoffer, varme og/eller kolde og fugtige omgivelser, risikofyldte arbejdsoperationer etc.

Automatiseringsprisen er primært en dansk pris, men den er åben for personer eller team fra hele verden, der har gjort sig fortjent hertil. Bestyrelsesmedlemmer i DIRA kan ikke modtage prisen.

Tidligere vindere af Automatiseringsprisen

I 2012 vandt Henning Ingemann Hansen fra Cabinplant A/S for udviklingen af et robotanlæg til bearbejdning og pakning af sardiner. Henning Ingemann Hansen udtalte efter prisoverrækkelsen:

- Vi er stolte over at have vundet Automatiseringsprisen. Vi leverer mest til udlandet, og derfor er der ikke så mange i Danmark, der kender til os. Derfor er det ekstra dejligt at blive påskyndet af sine kolleger på hjemstavnen.

I 2011 blev prisen tildelt Thomas Kellberg Christensen for automatiseringen af sterilcentralen på Gentofte Hospital. I 2010 vandt Jan Steen Jørgensen og Peter Krogh fra Vola A/S for effektiv implementering af lean og automation i produktionen.

Tidsplan for Automatiseringsprisen 2013

Sidste frist for at tilmeldinger 1. april 2013. I løbet af april vil juryen vurdere indstillingerne og derefter udpege de nominerede. Sidste år blev de tre nominerede besøgt efter afgørelsen ved et heldagsarrangement, men i år har du som DIRA-medlem mulighed for at besøge de tre nominerede inden prisen tildeles vinderen. Besøgene ved de tre virksomheder kommer til at ligge d. 21. maj, d. 4. juni, og d. 18. juni. Gå ikke glip af disse spændende arrangementer, så sæt allerede nu kryds i kalenderen.

Indstil dit projekt nu

Har du kendskab til en virksomhed, et projekt eller en løsning, som kunne være en interessant kandidat til DIRA Automatiseringsprisen, kan du allerede nu indstille vedkommende på DIRAs hjemmeside - KLIK HER. Det tager blot 5 min, og DIRA ser frem til at modtage din indstilling. DIRA Automatiseringsprisen 2013 uddeles på hi[13] messen i Herning d. 6. september 2013.

Juryens sammensætning

Juryen er i år sammensat af Juryen består af Knud L. Sant, Bestyrelsesformand hos Valcon; Jani Lykke Methmannm, direktør for DS Håndværk og Industri; Bjørn Godske, journalist for Ingeniøren med ansvar for produktion og teknologi samt sidste års vinder Henning Ingemann Hansen fra Cabinplant A/S.

Kontaktperson
Søren Peter JohansenSøren Peter Johansen

Sekretariatsleder

DIRA - Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi

T. +45 7220 2859

LOADEMAIL[spj]DOMAIN[teknologisk.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere