• Danish
  • English

Seneste nyheder

Fremtidens landbrug: Robotter høster enggræs til biogas

25-01-2013
Små intelligente robotter skal i et nyt projekt udvikles, så de kan høste og hente værdifuld biomasse fra lavbundsarealer

20130125_grassbotsPressemeddelelse fra Agro Business Park

Danmark har mange enge, som kan levere biomasse til fremtidens bioraffinaderier. Men engene er ofte våde og svære at høste. Derfor er ideen om at udvikle intelligente letvægtsrobotter til at høste og hente biomassen blevet skabt. Projekt Grassbots skal udvikle og demonstrere løsninger til at hente mere biomasse fra lavbundsarealer, hvor der er et stort biomassepotentiale til anvendelse i blandt andet økologisk biogasproduktion og fremtidens bioraffinaderier.

Kongskilde er projektleder på Grassbots-projektet, mens de øvrige partnere er Lynex, Conpleks Innovation, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet, Bertelsen Design og Agro Business Park. Virksomhederne sætter de næste to år fokus på innovative løsninger til at slå, opsamle og transportere biomasse fra lavbundsarealer sammen med universiteterne. Projektet skal opbygge midtjyske virksomheders kompetencer inden for dette område og skabe nye jobs og erhvervsudvikling i Region Midtjylland.

- Kongskilde satser på at være med, når fremtidens maskiner bliver udviklet til det selvkørende landbrug siger projektleder og strategisk udviklingschef hos Kongskilde Industries, Ole Green og fortsætter:

- Vi forventer os rigtig meget af samarbejdet med partnerne i projektet, som netop er gået i gang. Vi satser meget på, at de første maskiner demonstreres allerede her i efteråret 2013.

Læs hele pressemeddelelsen fra Agro Business Park - KLIK HER

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere