• Danish
  • English

Seneste nyheder

Fynske skoleelever udfordrer naturens kræfter

04-11-2013
Ekstremregn, tyfoner og jordskælv udfordrer i disse dage fynske skoleelevers hjerneceller. Lørdag den 9. november støder de sammen i et fynsk opgør på robotkørsel, forskning og profilering af viden og resultater. Overskriften er ”Nature´s Fury”, og tæt ved 150 fynske skoleelever har meldt deres ankomst til den fynske finale i teknologikonkurrencen FIRST LEGO League. Dagen skydes i gang af Anker Boye, borgmester i Odense Kommune, og afholdes hos it-virksomheden KMD

20130227_fllNaturen er rasende. Hvad kan vi gøre ved det? Så simpelt er oplægget til dette års udfordring i den verdensomspændende teknologikonkurrence FIRST LEGO League (FLL). Siden midten af september har i omegnen af 150 fynske skoleelever arbejdet med at udvikle, innovere og forske inden for overskriften "Nature´s Fury".

 Lørdag den 9. november støder de sammen i en fynsk dyst på robotkørsel, forskning og profilering af viden og resultater. Otte fynske skoler fordelt på 14 hold har meldt deres ankomst.

 - FIRST LEGO League har tradition for at bringe globale problemstillinger helt tæt på skoleelever over hele kloden - og i år er ingen undtagelse. Globale klimaforandringer skaber ekstreme vejrforhold over hele verden, og i år udfordrer vi derfor de fynske skoleelever til at udtænke kreative og robotteknologiske løsninger på, hvordan vi dæmmer op for naturens og vejrets forskellige luner, fortæller Bjarke Nielsen, der er sekretariatsleder i Innovationsnetværket RoboCluster, som sammen med Mikro Værkstedet er ansvarlig for afholdelsen af den fynske finale i FIRST LEGO League.

Det lokale erhvervsliv støtter op om FLL

Konkurrencen afholdes for andet år i træk hos den fynske afdeling af IT-virksomheden KMD. Her driver ønsket om at støtte op om både nærområdet og det globale miljø virksomhedens engagement i FIRST LEGO League.

20131104_fll- Det er med stor fornøjelse, at KMD igen i år lægger lokaler den fynske finale i FIRST LEGO League. Det er vigtigt for KMD at være en aktiv del af lokalområdet, og vi er derfor rigtig glade for den store interesse fra skoleelevernes side. Emnet om naturkatastrofer er særdeles interessant ikke mindst for KMD i Odense. Et af de forretningsområder, vi beskæftiger os med, er netop klima, og hvordan vi kan hjælpe vores kunder med at få overblik over energiforbruget i f.eks. den kommunale bygningsmasse. Så det bliver spændende at se, hvilke teknologiske vinkler eleverne har lagt for dagen, fortæller områdedirektør i KMD, Ruth Wisborg.

Kort om finalen

Den fynske finale i FIRST LEGO League 2013 afholdes lørdag den 9. november 2013 kl. 08.30-15.30 hos KMD, Niels Bohrs Allé 185, 5220 Odense. Vinderen af den fynske finale går direkte videre til den skandinaviske finale i Norge den 29. november 2013. På dagen deltager hold fra henholdsvis otte skoler i henholdsvis Odense Kommune, Assens Kommune og Faaborg Midtfyn Kommune. Borgmester i Odense Kommune Anker Boye skyder konkurrencen i gang kl. 9.30. Ligeledes vil der være mulighed for interview med både Bjarke Nielsen og Anker Boye på dagen.Læs mere om FLL og dagens program på næste side.

Yderligere info

Bjarke Nielsen
Sekretariatsleder
Innovationsnetværket RoboCluster
M: +45 2119 4797
Mail: [email protected]

Christoffer Hellmann
Pressechef
KMD A/S
M: +45 25 29 17 84
Mail: [email protected]

Om FIRST LEGO League

FIRST LEGO League er en forsknings- og teknologikonkurrence for børn og unge i alderen 10-16 år. Formålet med projektet er at øge børn og unges interesse for teknologi og videnskab samt stimulere flere til at vælge ingeniørvejen i fremtiden.

FIRST LEGO League er en årligt tilbagevendende international begivenhed med tæt på 170.000 deltagere fra 56 lande. I Danmark og resten af Skandinavien arrangeres konkurrencen af FIRST Scandinavia og finder sted 40 forskellige steder. Innovationsnetværket RoboCluster og Mikro Værkstedet arrangerer den fynske finale

Alle deltagere i FIRST LEGO League får stillet den samme opgave ud fra et emne, som varierer fra år til år. I år er emnet "Nature´s Fury". Udfordringen består af tre opgaver, som skal løses i løbet af otte uger. De tre opgaver er fordelt på:

 

  • En forskningsopgave med relation til årets udfordring. Her skal holdet selv definere et relevant problem, som de vil undersøge og forske i. Forskningen skal munde ud i præsentationen af en ny smart løsning på problemet.
  • En teknologiopgave. Med LEGO Mindstorms skal hvert hold bygge og programmere en robotløsning, som kan løse en række forskellige udfordringer på en robotbane.
  • En profileringsopgave, som tager udgangspunkt i en fremvisning af holdets opnåede resultater.

Program for dagen

08.30                 Dørene åbnes

09.30                 Officiel åbning ved Anker Boye

10.00                 Første kørselsrunde med robotterne

11.10                 Anden kørselsrunde med robotterne

12.20                 Showpræsentation af resultater. Det vil gennem hele dagen være muligt at se og høre holdenes resultater, som de har arbejdet med siden midten af september

12.50                 Tredje kørselsrunde med robotterne

13.40                 Semifinale-kørsel med robotterne

14.00                 Finalekørsel med robotterne

14.30                 Præmieoverrækkelse

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere