• Danish
  • English

Seneste nyheder

Gode nyheder i Horizon 2020 for udviklingsvirksomheder

16-12-2013
EU har netop offentliggjort første støtterunde under det nye forsknings- og innovationsprogram, Horizon 2020. Herunder følger 7 gode nyheder fra det nye program

1. Start up funding - fase 1

EU indfører med Horizon 2020 en ny støtteordning, der giver ansøgere mulighed for at udvikle en koncept- og forretningsplan, som baggrund for at kunne søge videre støtte under ordningen - fx et større udviklingsprojekt. Der er tale om en "lump sum", hvilket betyder, at man ikke behøver fremvise bilag. Man skal blot dokumentere, at projektet er gennemført. I tillæg til midlerne, der tildeles på baggrund af vurderinger af projektets potentiale, får virksomheder i denne første fase tilbudt fem dages professionel coaching. 5200 virksomheder fra hele Europa forventes at modtage puljen af 50.000 euro (max 70% af udgifterne). Modtager man midler under fase 1, er man ikke forpligtet til at fortsætte til fase 2.

2. SMV-venligt instrument - fase 2

Flere virksomheder end nogensinde før forventes at modtage EU-støtte under denne ordning. Dette er en ny tendens. Programmets SMV-instrument tildeler derfor kun støtte til små og mellemstore virksomheder i 'fase 2'. Programmet er skræddersyet til alle projekter, der har retning mod markedsmodning; produktudvikling og markedstilretning og opskaleringsprojekter. Udover attraktiv finansiering (max. 2,5 Euro som igen max. må dække 70% af de samlede udgifter ) leder programmet til nyt netværk med investorer og kunder.

3. Støtteprocent på 100 og 70 procent

Det forventes, at det nye Horizon 2020 bliver et populært program: Forskning finansieres med 100 procent og innovationsindsatser tæt på markedet med 70 procent. Non-profit samarbejdspartnere får 100 procents finansiering i innovationsprojekter.

4. Lån og garantier til virksomheder i udviklingsprojekter

Horizon 2020 vil også støtte virksomheder, der har brug for midler i form af garantier eller lån til udviklingsprojekter. Støtten til virksomheder går via en bank eller en anden finansiel organisation, der søger pengene på vegne af virksomheden og derefter yder lån og den ønskede garanti.

5. EU dækker 25 procents administration

Alle organisationer har udgifter, som ikke direkte fremgår af et projekt. Indkøb af kontormateriel, varmeregningen osv. Nu udbetaler EU fast 25 procent oveni de direkte projektomkostninger i et såkaldt overhead. Nemt og simpelt uden krav om dokumentation.

6. Nemmere at søge støtte og afrapportere

Horizon 2020 får en "one-stop shop" kaldt "Participant Portal", hvori støttemodtagere kan klare alt online. I tillæg er der sket en række simplificeringer. Blandt andet skal medarbejdere aflønnet på projekter ikke længere føre time-journal.

7. Innovation skal give løsninger til samfundsudfordringer

I Horizon 2020 har EU valgt at sætte fokus på udvikling af nye løsninger til 7 samfundsudfordringer. Det gør det mere attraktivt for eksempelvis en kommune at søge innovationsstøtte. De kan - som non-profit organisation - få dækket 100 procent af deres udgifter, hvis de tester ny teknologi. Det kan eksempelvis være til hjemmeplejen, affaldsselskabet eller på et sygehus.

Læs mere om Horizon 2020 - KLIK HER (eksternt link)

RoboCluster-seminar: Din virksomheds vej til EU-midler

Lyder Horizon 2020 interessant for din virksomhed eller forskningsgruppe, så kan du få en samlet pakke serveret ved Innovationsnetværket RoboClusters kommende seminar "Din virksomheds vej til EU-midler", som afholdes d. 30. januar i Odense. Læs mere - KLIK HER

Kontaktperson
Marianne SandgaardMarianne Sandgaard

Netværkskoordinator

Innovationsnetværket RoboCluster

T. +45 2135 6274

LOADEMAIL[marianne.sandgaard]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere