• Danish
  • English

Seneste nyheder

Robotplæneklippere hitter i Europa

21-06-2013
Flere europæere smider sig i hængekøjen og lader robotteknologien klare græsslåningen. Salgstal fra producenterne viser, at markedet for robotplæneklippere til private er i solid vækst. Lavere priser, mere stabil teknologi og flere ældre kan være en del af forklaringen på udviklingen

Udover sommer, sol og strand er sommeren også tid til græsslåning. For nogen er det ugentlige tidsforbrug bag plæneklipperen en sur pligt, som blot skal overstås. Nye tal fra de europæiske forhandlere af robotplæneklippere viser, at antallet af robotter i baghaverne oplever en solid vækst i disse år.

Særligt i Sverige, Tyskland, Frankrig og Schweiz er haveejerne blevet glade for at lade robotteknologien overtage græsslåningen. Mere konkret er salget på europæisk plan steget i omegnen af 30 pct. over de seneste år.

Thomas Olsson, der er Head of Swedish Operations hos plæneklipper-distributøren Global Garden Products, udtaler til Bloomberg Business News, at han forventer, at det europæiske marked for robotplæneklippere i år vil ligge på en omsætning omkring 127 millioner euro - svarende til tæt ved 950 millioner danske kroner.

 - Markedet for håndfri græsslåmaskiner (red. robotplæneklippere) giver et sjældent lyspunkt i Europas forbrugerklima. Det europæiske marked kan vokse så meget som 20 procent årligt over de næste fem år, fortæller Thomas Olsson.

Forskellige årsager bag udviklingen

Det voksende salg har ifølge robotmagasinet Robotics Business Review flere årsager. Ikke mindst er priserne faldet - for dog stadig at ligge markant højere manuelle plæneklipper. Men også nye og bedre sensorteknologier gør robotplæneklipperne til et seriøst alternativ.

Til sidst tilbyder de autonome plæneklippere en mulighed for at ikke mindst ældre borgere selv kan sørge for græsslåningen - og det er et kundesegment med stort potentiale, da Europa som resten af verden oplever et boom i antallet af ældre borgere med behov for teknologier til at varetage daglige vedligeholdelsesopgaver i hjemmet.

Artiklen er baseret på uddrag fra en artikel i robotmagasinet Robotics Business Review. Se originalartiklen her: http://www.roboticsbusinessreview.com/article/robot_mowers_reap_170m_in_europes_backyards

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere