• Danish
  • English

Seneste nyheder

Skyd genvej! Kom ind på nye eksportmarkeder

15-05-2013
Arbejder du i en syddansk virksomhed, og overvejer du at eksportere til et af de danske nær-markeder? Så bør du gribe muligheden for at deltage i det nyligt startede EU-projekt, Global Vækst. I projektet tilbydes din virksomhed et intensivt eksportmodningsforløb

20130515_skydgenvejForløbet indeholder kortlægning af din virksomheds eksportparathed, et kompetenceudviklingsforløb samt en tur til det valgte nærmarked, hvor virksomheden får hjælp til at finde mulige samarbejdspartnere. Der er kun 25 pladser tilbage, så det er først til mølle for de sidste heldige virksomheder.

Gennem EU-projektet Global Vækst, har Det Syddanske EU-kontor i partnerskab med Væksthus Syddanmark og syddanske erhvervsklynger skabt muligheden for at øge væksten i den syddanske region. Global Vækst står nemlig bag tilbuddet om et intensivt eksportmodningsforløb, Klar Til Eksport, som har til formål at hjælpe små og mellemstore virksomheder ud på nærmarkederne i enten Sverige, Norge eller Tyskland. De heldige virksomheder som deltager i projektet, kommer herved til at erhverve sig internationale kompetencer, viden om eksport, markedsindsigt, adgang til kontakter og netværk, samt hjælp til at komme i gang med eksport.

For at kunne deltage i projektet er det væsentligt at din virksomhed har internationalt potentiale inden for Region Syddanmarks satsningsområder, dvs. velfærdsteknologi, bæredygtig energi og oplevelseserhverv (herunder design, turisme og fødevarer) - eller er underleverandører hertil.

Det intensive eksportmodningsforløb består af tre faser:

Fase 1: Konsulentsparring
Her får i en kortlægning af din virksomheds eksportparathed og internationale potentiale. Her klarlægges virksomhedens primære udfordringer i forhold til eksport, med henblik på at skræddersy det efterfølgende forløb til lige netop din virksomhed.

Fase 2: Kompetenceudvikling på intensive workshops
På to dage bliver du gjort klar til at møde kunderne på det valgte marked og til at præsentere din virksomhed internationalt. Derudover får du relevante værktøjer og kommer til at arbejde praktisk med virksomhe-dens udfordringer.

Fase 3: Netværksforløb med andre succesrige eksportvirksomheder og mulige kunder
Din virksomhed vil slutteligt indgå i et netværk med andre virksomheder, der skal ind på samme eksportmarked. Derudover kommer du en tur til det valgte nærmarked, hvor du her får viden om de specifikke markedsvilkår, begynder at etablere netværk og får den første kontakt til mulige kunder og samarbejdspartnere.

Projektet bliver støttet af den Europæiske Socialfond og Syddansk Vækstforum, og derfor skal man som deltagende virksomhed kun lægge en egenbetaling på 8.500 kr. (eksl. rejseomkostninger) for hele forløbet. Tilmeldingsfristen er den 15. juni, men man skal søge snarest muligt, da der kun er 25 pladser tilbage.

Læs mere om initiativet - KLIK HER

Kontaktperson
Rasmus Anker-MøllerRasmus Anker-Møller

EU-rådgiver

T. +32 4 77 78 03 82

LOADEMAIL[ram]DOMAIN[southdenmark.be]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere