• Danish
  • English

Seneste nyheder

Solid vækst i det danske robotsalg

20-06-2013
Salget af industrirobotter i Danmark er nu igen på højde med niveauet før finanskrisen. Det viser den officielle robotstatistik fra International Federation of Robotics, der netop har frigivet de danske tal

I alt 503 industrirobotter blev der i 2012 solgt i Denmark. Det svarer til en stigning på 14,8 procent i forhold til 2011, og dermed ser de danske fremstillingsvirksomheders iver efter robotter ud til at være på genopretningskurs efter et par katastrofale år i 2009 og 2010. Salget i 2012 er mere end fordoblet i forhold til tallet i 2009.

Denne udvikling glæder Steffen Enemark, formand for Dansk Robot Netværk (DIRA):

- De seneste tal fra IFR viser, at det danske marked for robotter atter er ved at komme på fode efter et par hårde kriseår. Det er glædeligt, at investeringslysten er ved at vende tilbage, for den er en nødvendighed, hvis vi vil gøre os håb om at holde produktion i Danmark, udtaler formanden og fortsætter:

- Vi møder og repræsenterer, i DIRA, mange danske virksomheder, som er kommet styrket ud af krisen, fordi de indså, at automations- og robotteknologi kan være nøglen til at holde rentabel produktion herhjemme. Men det kræver dog et økonomisk overskud at investere i nye implementeringer af avanceret teknologi. Dette overskud lader nu til at være på vej tilbage, og dermed skabes grundlaget for en positiv spiral af nye investeringer, som kan vise sig at være meget gavnlige for de enkelte virksomheder og den danske økonomi.

20130620_robotsalg

Kontaktperson
Søren Peter JohansenSøren Peter Johansen

Faglig leder

DIRA - Teknologisk Institut, robotteknologi

LOADEMAIL[spj]DOMAIN[teknologisk.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere