• Danish
  • English

Seneste nyheder

Standarder hjælper nyudviklet velfærdsteknologi på vej

03-10-2013
Nyudviklet velfærdsteknologi støder ofte på forhindringer i form af de standarder, der findes inden for sundhedssektoren, således at teknologien i værste tilfælde aldrig når frem til markedet. Derfor er Dansk Standard gået sammen med det velfærdsteknologiske forsknings- og innovationsprojekt [email protected] for at sikre, at standarder bliver tænkt ind helt fra starten, når nye velfærdsteknologier bliver til

20131003_danskstandardTeknologi, der ikke tidligere har været anvendt i sundhedsmæssige sammenhænge, bliver i stigende grad tænkt ind, når universiteter, virksomheder og sundhedssektor skaber ny velfærdsteknologi. Men desværre støder mange af de teknologiske nyskabelser på store udfordringer omkring gældende regler, herunder regulatoriske forhold og standarder inden for sundhedssektoren. Det kan betyde en lang og dyr vej til markedet og desværre betyder det også, at noget ny teknologi aldrig når markedet.

- Der sker et teknologiskred i øjeblikket med fx smartphonen. Alle er med, og accepten af personlig teknologi er bred. Det åbner nye muligheder for at skabe nye velfærdsteknologiske løsninger. Men desværre har dem, der har forstand på teknologien, sjældent forstand på standarderne og andre regulatoriske aspekter, som man bør tage højde for, hvis ens nyskabelse en dag skal finde vej til markedet, fortæller projektleder Conny Heidtmann fra [email protected], og understreger at bare det at lave en pilottest som overholder gældende regler kan være en stor udfordring.

Men det skal et nyt samarbejde mellem Dansk Standard og [email protected] gøre noget ved. Projektet skal sikre, at forskere og virksomheder får effektiv og anvendelig viden om standarder i forbindelse med konkrete udviklingsprojekter.

- Rigtigt mange nyskabelser kommer aldrig nogen til gode, fordi de bliver lagt på hylden, allerede inden de bliver til noget. Ofte fordi, man har glemt at tage højde for gældende standarder. Og lever et produkt ikke op til standarderne, der ofte er markeds- eller lovkrav, kan det ikke sælges. Det er altså alfa og omega, at produktudviklere kender de standarder, der findes på området, siger Gert Steffensen, rådgivningsdirektør i Dansk Standard.

- Skal viden omsættes til vækst, kræver det, at nyskabelsen kan kommercialiseres. Og så er det helt essentielt, at nyskabelsen lever op til standarderne på området. Ellers kan den aldrig blive til forretning.

Dansk Standard sikrer endvidere, at der anvendes internationale standarder, så den nyudviklede teknologi samtidig målrettes det globale marked.

Læs mere om [email protected] her: http://www.patientathome.dk/

Kontaktperson
Connie HeidtmannConnie Heidtmann

Projektleder

[email protected]

T. +45 2058 5132

LOADEMAIL[cohe]DOMAIN[mmmi.sdu.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere