• Danish
  • English

Seneste nyheder

Stor interesse for FIRST LEGO League på Fyn

19-09-2013
Det er snart tid til den fynske delfinale i FIRST LEGO League, som er en verdensomspændende robot-konkurrence for børn mellem 10 og 16 år, hvor de i grupper bl.a. skal udvikle deres egen robot, som skal demonstreres foran et dommerpanel. I år er emnet for konkurrencen naturkatastrofer, og på Fyn er der det største antal tilmeldte i tre år. Vinderen bliver sendt videre til den skandinaviske finale

30130919_FLLsidsteårDen 9. november 2013 afholdes den fynske delfinale i FIRST LEGO League (FLL) i Odense-afdelingen af den danske it-virksomhed KMD, hvor masser af børn mellem 10 og 16 år vil samles og blandt andet for et dommerpanel demonstrere de robotter, de har forberedt til dagen. I år er emnet "Nature's Fury", og børnene er således i øjeblikket i gang med at udvikle robotløsninger til at løse opgaver, når naturkatastrofer rammer områder, hvor folk bor. Grupperne vælger selv hvilken naturkatastrofe, de vil arbejde med.

FLL er arrangeret af Innovationsnetværket RoboCluster og Mikro Værkstedet. Tilmeldingen til konkurrencen er slut, og i Odense er der tilmeldt 16 hold, hvilket er det største antal i tre år. Man har oplevet en stor interesse for konkurrencen i år, og faktisk har der også været interessetilkendegivelser fra hold uden for Fyn.

Konkurrencen afholdes årligt i 70 lande, og i år vil over 200.000 børn deltage. Bare i Skandinavien er der tilmeldt 800 teams. På landsplan er der tilmeldt 350 hold, hvor størstedelen er i Ballerup.

Arrangementet

Meningen med FLL er overordnet set at stimulere nutidens unge til at blive fremtidens robotforskere og -udviklere. FLL-opgaven er tredelt og består både af dét at formulere en problemstilling samt finde en løsning på den, bygge en robot og løse opgaver med den på robotbanen og at profilere arbejdet, så andre kommer til at se og høre om det givne projekt. Dagen vil derfor med sikkerhed komme til at byde på kreative og innovative løsninger.

"Vi vil gerne klæde børn og unge på til en fremtid inden for robotteknologi. Det er en god øvelse for dem at arbejde i projektteams, og vi vil gerne vise dem, at robotteknologi ikke kun er nørdet - det er også spændende," siger Bjarke Falk Nielsen, sekretariatsleder hos Innovationsnetværket RoboCluster.

Udover at være en unik mulighed for de deltagende børn plejer arrangementet at være en festlig succes, hvor vinderen bliver sendt videre til den skandinaviske finale. Sidste år var emnet "Senior Solutions" med fokus på velfærdsteknologi til fremtidens ældre, og vinderen på Fyn blev Langeskov skole og holdet NXT Robokit.

Læs mere om sidste års arrangement HER.

Vinderen bliver den gruppe, der samlet set klarer sig bedst på alle områder, og de modtager FIRST LEGO League Champion prisen. Derudover uddeles der en forskningspris, teknologipris, markedsføringspris, samarbejdspris og en første- og andenplads i robotkonkurrencen.

Delfinalen er åben for alle nysgerrige. Det starter klokken 10 og slutter omkring klokken 15, og det er gratis at komme ind.

Kontaktperson
Bjarke Falk NielsenBjarke Falk Nielsen

Sekretatiatsleder

Innovationsnetværket RoboCluster

T +45 6550 4455

LOADEMAIL[Bjarke.nielsen]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere