• Danish
  • English

Seneste nyheder

Styrket RoboCluster med nye partnere og åbent teknologifokus

12-12-2013
Innovationsnetværket RoboCluster forstærker nu yderligere den danske innovationsindsats på området for robotteknologi, automation og industriel IT. DAu, FORCE Technology og DI ITEK indtræder i 2014 som nye partnere. Samtidig afløses branchespecifikke indsatsområder af et øget fokus på teknologibehov

20131212_rcFORCE Technology, DAu og DI ITEK styrker fra 2014 Innovationsnetværket RoboClusters indsats for at gøre Danmark til foregangsland for udvikling og innovativ anvendelse af robotteknologi, automation og industriel IT.

Hos DAu (Dansk Automationsselskab) er det særligt foreningens mangeårige fokus på automation og industriel IT, som har fået foreningen til at gå i partnerskab med Innovationsnetværket RoboCluster.

- DAu har med et historisk udgangspunkt i forskning, uddannelse og udvikling altid formidlet viden og erfaring mellem uddannelsesinstitutioner og danske virksomheder. Via Innovationsnetværket RoboCluster ønsker vi i DAu at tage endnu et skridt i forhold til at sikre denne målsætning - samtidig med at vi tilbyder vores medlemmer en helt unik mulighed for at omsætte strategiske målsætninger og gode ideer til konkrete innovationsprojekter, fortæller Frank Faurholt, der er formand for DAu.

Øget mulighed for vækst i robotteknologisk indsats

Også hos rådgivnings- og udviklingsvirksomheden FORCE Technology ser man frem til samarbejdet med de øvrige partnere i Innovationsnetværket RoboCluster.

- Innovation samt produkt- og konceptudvikling er nogle af grundstenene i de services, som vi hos FORCE Technology dagligt yder vores kunder og samarbejdspartnere. Som en del af Innovationsnetværket RoboCluster kan vi nu rykke endnu tættere på det danske robotmiljø samt yderligere styrke vores arbejde omkring bl.a. udvikling af sensorteknologier samt optimering og automatisering af produktionsprocesser, fortæller Jens Roedsted, direktør marked og innovation hos FORCE Technology.

Hos DIRA, der har været partner siden 2009, ser man også gode muligheder i samarbejdet med de nye partnere.

- DIRA har som formål at forbedre danske virksomheders konkurrenceevne gennem anvendelse af robotteknologi og relateret automatisering. For at understøtte dette mål har DIRA allerede i dag en del aktiviteter der kommer alle danske virksomheder til gode. At udvide samarbejdet med gennem RoboCluster med andre aktører vil kun styrke udbredelsen af DIRAs budskaber og dermed styrke danske virksomheder på det globale marked, fortæller bestyrelsesformand i DIRA, Steffen Enemark.

Nyt fokus på teknologiske behov

Bjarke Nielsen, Cluster Manager i Innovationsnetværket RoboCluster, ser frem til samarbejdet mellem nye og eksisterende partnere. Samtidig glæder han sig over, at Innovationsnetværket RoboCluster fremover i højere grad drives af teknologiske behov uafhængig af fast branchetilknytning.

- Med de nye partnere er der i samspil med netværkets eksisterende og stærke partnerkreds skabt et unikt innovationsgrundlag af danske virksomheder og videninstitutioner inden for robotteknologi, automation og industriel IT. Vi har nu alle muligheder for at sætte yderligere skub i fremtidens danske innovationsindsats inden for robotteknologi, automation og industriel IT, fortæller Bjarke Nielsen.

Kontaktperson
Bjarke NielsenBjarke Nielsen

Cluster Manager

Innovationsnetværket RoboCluster

T. +45 2119 4797

LOADEMAIL[bjarke.nielsen]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere