• Danish
  • English

Ambitiøs omstilling i den danske affaldssektor

Ambitiøs omstilling i den danske affaldssektor

30-09-2014
Affaldssektoren står over for meget store forandringer. Én ting er de bæredygtighedsvinde der blæser over alle borgere, virksomheder og myndigheder - en anden er, at affald nu også er skrevet ind i regeringens vækstplan som en væsentlig ressource

Ressourcestrategiens slogan om 'Et Danmark uden Affald' og EU's kommende direktiv om 70 % genanvendelse, eller mere alt efter materialetype, er de ambitiøse rammer vi som samfund foreløbigt har at forholde os til. De nærmere rammebetingelser vil blive rullet ud henover de kommende år, men uafhængigt heraf skal der en teknologisk udvikling op at køre for at nå i mål med disse ambitioner.

Paradigmeskift på dagsordenen hos DAKOFA

Dette og meget mere blev slået fast på DAKOFAs netop afholdte årskonference i Middelfart, hvor omkring 200 personer fra hele den danske affaldsbranche var samlet for at diskutere de danske og europæiske samfundsudfordringer inden for affaldssektoren. Der blev debatteret, hvordan vi optimerer ressourceeffektiviteten, og generelt pegede debatemnerne mod det forestående paradigmeskift til en cirkulær økonomi, hvor der gøres op med "producer - forbrug - smid væk"-kulturen.

RoboCluster fokuserer på affaldssortering

Spørgsmålet for RoboClusters deltagere er så, hvordan og hvor vi som robot- og automatiseringsfolk kan og skal tilbyde vores bidrag til den efterspurgte omstilling. Det arbejder sekretariatet lige nu på at udarbejde et grundlag for i tæt samarbejde med DAKOFA's direktør og øvrige sekretariat.

RoboCluster har væsentlige kompetencer både hvad angår design og produktdesign (forebyggende) og robotteknologier til sortering af renere affaldskilder, som igen kan indgå i en reproduktion af nye varer baseret på sekundære råmaterialer (genanvendte materialer).

Følg med her på hjemmesiden, hvor der løbende vil blive orienteret om kursen for teknologiudviklingen, og vid at her kommer et nyt teknologimarked i globalt skala!

Læs mere om 'Et Danmark uden Affald' på Miljøministeriets hjemmeside HER. Læs mere om DAKOFAs årskonference HER.

Kontaktperson
Marianne SandgaardMarianne Sandgaard

Netværkskoordinator

Innovationsnetværket RoboCluster

+45 2135 6274

LOADEMAIL[marianne.sandgaard]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere