• Danish
  • English

Seneste nyheder

Biddrag til bedre hygiejne i hospitalssektoren via automation

19-06-2014
Din virksomhed har nu mulighed for at indgå i et offentligt/privat samarbejde om at skabe teknologiske løsninger til hospitaler, der kan forbedre hygiejnen og i sidste ende redde liv

En udfordring på landets hospitaler er den store risiko for smittespredning, hvoraf der kan følge forlænget indlæggelsestid, mere sygdom og heraf øgede udgifter. En vigtig årsag til smitterisiko er mangelfuld hygiejne, og det anslås, at over 3000 patienter mister livet herigennem hvert år.

Markedsmodningsfondens og regionernes Sygehuspartnerskab efterspørger derfor nu udviklingen af nye løsninger, der kan bidrage til en reduktion af smittespredningen. Det kan fx indebære automatisering af sterilcentraler på hospitaler, så smittespredning i forbindelse med brug af sengestuer og tilhørende baderum kan reduceres.

Smittespredningen skyldes en kombination af adfærd og vaner hos patienter, personale og besøgende, og potentielle løsninger må derfor gerne inddrage flere af disse forhold. Løsningerne kan både bygge videre på allerede kendte teknologier, kombinere disse eller udvikles helt fra bunden.

Et hygiejnemæssigt korrekt valg kan ofte medføre ekstra arbejde eller tid, og her kan teknologi føre til ændret adfærd; gøre det let at træffe et hygiejnemæssigt rigtigt valg. Det kan også have en direkte smittespredningsbegrænsende effekt, fx ved løsninger, der ikke skal berøres med hænderne.

Praktisk info

Der ønskes fra Markedsmodningsfondens og regionernes Sygehuspartnerskabs side et offentligt/privat samarbejde. Fristen for tilbud er den 26. august kl. 13.

Læs meget mere om udbuddet HER og HER

Kontaktperson
Julie Thygesen RydahlJulie Thygesen Rydahl

Marketing and Communication Manager

Innovationsnetværket RoboCluster

T. +45 2498 4100

LOADEMAIL[jry]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere